Neoweb.nl

Arabische lente / Arabische Winter / Arabische revolutie

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.148
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Arabische lente / Arabische Winter / Arabische revolutie
« on: December 10, 2011, 04:15:07 PM »
In het voorjaar van 2011 ontstonden een aantal grote revoluties in Arabische landen zoals Tunesië, Egypte, Jemen en Libië.
Deze revoluties, aangewakkerd door moderne communicatiemedia zoals Twitter, LinkedIN en Facebook hebben er voor gezorgd dat de leiders in deze landen van hun troon zijn verstoten.

Ook in Bahrein, Syrië en landen zoals Irak en Algerije zijn grootschalige demonstraties en protesten, maar deze hebben (nog) niet geleid tot het ten val brengen van de zittende regering.
De situatie in Syrië is extra schrijnend omdat daar duizenden demonstranten zijn gedood en waarschijnlijk tienduizenden zijn opgepakt en gemarteld. Inmiddels worden er al stevige sancties ingesteld tegen Syrië, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

In Libië moest kolonel Khadaffi het veld ruimen. Deze revolutie werd sterk gesteund door de NAVO.

In Egypte is president Mubarak afgezet, maar inmiddels zijn er weer grote demonstraties aan de gang. De bevolking is nog steeds ontevreden, maar het leger lijkt de macht niet te willen afstaan.

Sinds het uitbreken van de Arabische revolutie(s) in 2010 zijn er naar schatting zo'n 30.000 tot 37.000 mensen overleden.

Nante Hermans

Re:Arabische lente / Arabische Winter / Arabische revolutie
« Reply #1 on: December 10, 2011, 06:01:49 PM »
Die revoluties zijn zeer begrijpelijk ik stoor me der enkel aan dat dit met zo veel doden gepaard gaat en dat is nog steeds een probleem geeef iemand geen macht voor meer dan 30 jaar dan weet je toch bijna zeker dat deze macht wordt mosbruikt . Daar zou Europa en andere ontwikkelingslanden voor moeten zorgen dat zoiets niet gebeurt .