Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, politici, wetgeving => Topic started by: mjkamminga on October 29, 2009, 10:27:17 AM

Title: Balkenende eerste europeese president?
Post by: mjkamminga on October 29, 2009, 10:27:17 AM
Premier Jan Peter Balkenende wil absoluut de eerste president van de EU worden en zijn kandidatuur wordt naar verwachting gesteund door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De nieuwssite EurActiv, gespecialiseerd in berichtgeving over de EU, meldde dat vandaag op basis van een 'invloedrijke', zij het anonieme bron.

Balkenende en Merkel, allebei christendemocraten en 'no-nonsense politici', hebben volgens deze bron een nauwe band. Merkel zou Balkenende zien als een geschikt alternatief voor de Britse ex-premier Tony Blair.

Blair is tot dusver de enige officiƫle kandidaat voor de functie van EU-president, die ontstaat als het nieuwe EU-verdrag van Lissabon is goedgekeurd. Blair is door zijn socialistische partijgenoten naar voren geschoven.

Balkenende noemde onlangs berichten dat hij de EU-topbaan ambieert in de Tweede Kamer nog "flauwekul'', maar sloot niet categorisch uit dat hij ooit naar Brussel verkast.

Bron: spits.nl (http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/09/balkenende_wil_eupresident_wor.html)

Meer over: Balkenende (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Peter_Balkenende)