Neoweb.nl

Op wie stemt u ? Tweede Kamerverkiezingen 2021

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.148
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Op wie stemt u ? Tweede Kamerverkiezingen 2021
« on: March 17, 2021, 02:07:59 PM »
Op wie stem jij?

Misschien hierbij nog wat tips.

FvD: Voor makkelijk beïnvloedbare racistische schapen die zichzelf niet racistisch vinden en juist denken dat andere schapen zijn die wakker moeten worden. Lopen als lemmingen achter een opperpopulist aan. Kunnen met geen enkele partij samenwerken en een stem is dus bij voorbaat verloren.
PVV: We zijn ook racistisch, maar komen er eerlijk voor uit. Buitenlanders zijn het probleem van alles. Terug de rassenongelijkheid/apartheid, en dan speciaal voor moslims. Kunnen met geen enkele partij samenwerken en een stem is dus ook hier verloren.
VVD: RIJKEN NOG RIJKER!!! Denken dat Nederland het heel goed doet, maar hebben geen oog voor de 30% onderkant van de maatschappij. Leveren een president, die nooit wil opstappen, ongeacht wat voor puinhoop er is gemaakt. (wat moet er gebeuren dat hij wel opstapt?)
D66: Beetje rechts, beetje progressief, beetje groen. Eigenlijk weet je nooit waar ze voor staan.
CDA: De C kunnen ze al lang schrappen. Partij staat ver van Christelijke normen en waarden. Wel staat in hun bijbel dat ze blind achter Rutte aan moeten lopen.
CU: Een soort mix tussen het conservatieve SGP en GroenLinks. Waarbij het conservatieve meestal de boventoon voert. Kijken op ethisch gebied nog teveel naar het oude testament, ipv openstaan voor andersdenkenden (hoeren, homo's, etc)
SGP: Waarom vrouwen een stembiljet sturen? geef gewoon alle getrouwde mannen 1 stem die 2 x telt. Denken dat homo zijn een ziekte is.
PVDD: Stellen het belang van dieren boven mensen en Cor en Marco zijn groot fan!
PVDA: Stemmen hier niet de mensen op die al 40 jaar lang nog nooit een stemwijzer hebben ingevuld?
GroenLinks: Volgens sommigen de meest christelijke partij in dit rijtje, die voor de medemens opkomt. Drammen net zo lang door tot onze samenleving van de olie en gas af is. Maar dat kost wel veul geld.
DENK: De lange arm van Erdogan! en gratis geld voor iedereen. Stemmen worden volgens sommigen geronseld in de moskee. 
BIJ1: de slachtoffer partij, toen ze niet genoeg stemmen kregen met anti-racisme vonden ze homofobie en seksisme opeens ook belangrijk.
SP: Als je niet wilt werken, maar wel wilt stemmen.
VOLT: AL HET GELD NAAR EUROPA, en daarna nog meer geld naar Europa.
JONG: onze standpunten slaan echt ergens op, maar we waren ziek toen tijdens de Nederlandse les dat onderbouwing werd behandeld.
« Last Edit: March 17, 2021, 03:12:45 PM by Robert »

Offline Robert

 • *****
 • 3.148
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Op wie stemt u ? Tweede Kamerverkiezingen 2021
« Reply #1 on: March 17, 2021, 05:34:11 PM »
Even alle gekheid op een stokje

30% van alle Nederlanders leeft onder 'modaal'. Deze groep is niet perse de groep die volop gaat stemmen. Maar als ze gaan stemmen, dan verspreid hun stem zich al jaren over de PVV, SP en sinds kort ook de FvD.  per saldo is dat blok niet groter geworden.

Een stem op PVV of FvD is ook nog eens zinloos, omdat ze racistisch zijn en daardoor zijn uitgesloten van deelname.
Dus al stijgt de PVV naar 40 zetels en gaat de VVD voorbij, (wat niet gaat gebeuren), dan nog doen ze niet mee. Wel geeft het een signaal dat mensen het huidige beleid anders willen. Maar of rechts dan de juiste keuze is? (conservatief en liberaal?)

Daarbij is een stem op PVV of FvD indirect ook een stem op de VVD (rechts). Dus er verandert op dat gebied niets voor de onderkant qua financiën. De VVD is er primair voor grote bedrijven, aandeelhouders en de rijke burgers. Ze zeggen dat er ook zijn voor de middenklasse, maar dat is slechts een zoethoudertje. Andere partijen zijn qua financiën veel beter voor de middenklasse.

En de onderklasse wordt volledig genegeerd door de VVD.

Maar de financiële status van deze groep kan wel degelijk verbeteren als er meer linkse partijen zoals een GL of SP mee doen met regeren. Dus niet een gematigd D66 of PvdA, maar juist wat extremer om de balans terug te brengen. Al stemmen mensen massaal op GroenLinks, dan zal GroenLinks niet de grootste worden, de extreme standpunten zullen dan verdwijnen, maar de regering zal wel socialer moeten worden. Dan gaan bijvoorbeeld de minimumlonen omhoog en wordt de zorgpremie verlaagd etc.

Offline Robert

 • *****
 • 3.148
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Op wie stemt u ? Tweede Kamerverkiezingen 2021
« Reply #2 on: March 19, 2021, 09:27:38 AM »
Er is blijkbaar steeds een groep kiezers die net zo makkelijk switcht van de SP, naar GL, naar een D66 of andere partijen.  De mensen die de vorige keer van de PvdA af leken te komen, zijn niet honkvast en vonden het verhaal van D66 nu ook groen en sociaal genoeg om er voor te stemmen. Het is te hopen dat D66 nog een linkse partij bij de formatie wil betrekken (ook voor een meerderheid in de 1e kamer). En anders krijgen we een kneiter rechtse coalitie, waar linkse partijen dan wel weer goed oppositie tegen kunnen voeren.