Neoweb.nl

Criminelen zwaarder straffen of niet?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Criminelen zwaarder straffen of niet?
« on: June 22, 2009, 07:03:02 PM »
Moeten we criminelen zwaarder straffen of niet?

Enerzijds zou je kunnen redeneren dat criminelen na meerdere keren een zwaardere straf moeten krijgen, andersom zal een zwaardere straf ertoe leiden dat de crimineel nog minder makkelijk aan een baan kan komen en dus in het illegale circuit terecht komt.

Dus wat vindt u? Moeten we criminelen zwaarder straffen? Zwaardere gevangenis straffen? Herinvoering van de doodstraf  :-X ??

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
Re:Criminelen zwaarder straffen of niet?
« Reply #1 on: June 22, 2009, 07:34:09 PM »
Niet zwaarder straffen, maar de gevangenissen versoberen, minder beton, en wat meer tralies, zodat de privacy wat minder is. En ze echt het gevoel krijgen Dat ze wat verkeerd hebben gedaan, en alles er aan gaan doen om uit de gevangenis te blijven. Militaire opvoeding, geen tv na 20:00 En gedetineerden echt helpen. ipv straffen en zwaarder straffen. Heel veel hebben geen persoonlijk leven, en kunnen alleen geld krijgen door zich zo te gedragen.

Je kan een kat wel 100 keer van het aanrecht sturen, als er vis ligt, dan wil de kat de vis hebben.

Ik zou de mensen die wel in de gevangenis zitten, helpen aan een baan, en dat ze zien dat ze zo geld verdienen, En dat ze elke avond zeker weten dat ze thuis komen, zonder dat er een kans is dat ze door foute collega's of politie van het bed worden gelicht. Dat zou helpen uit het circuit te blijven.

misschien een verplichte opleiding, dat ze privileges krijgen als ze presteren in hun opleiding. en vervroegd vrij komen, als ze slagen voor een opleiding, en als ze ook nog eens aan het werk komen en blijven. ze zelfs een bonus kunnen krijgen.

De doodstraf alleen voor terroristen en moordenaars of verkrachters die na de tweede keer er gewoon mee door gaan.
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.

Offline Benjamin23

 • ****
 • 351
 • +30/-4
 • Dit forum is het helemaal !
Re:Criminelen zwaarder straffen of niet?
« Reply #2 on: June 24, 2009, 08:46:50 AM »
Zwaarder straffen heeft volgens mij ook geen zin. De gevangenis wordt ook wel de "Hoge School van Misdaad" genoemd.
Als je éénmaal in de gevangenis komt, hoor je het merendeel van de dagen de stoere verhalen van medegedetineerde.

Iemand die crimineel is, heeft vaak ook alleen criminele vrienden. Bij terugkomst uit de gevangenis vervalt hij weer in het oude ritme, doordat hij weer in contact komt met diezelfde criminelen. Zorg dat zo iemand wordt geisoleerd van zo'n groep.

Vaak wordt iemand ook crimineel door een gebrek aan sociale opvoeding. Of door te veel met een 'fout' vriendengroep om te gaan. (die dan eigenlijk elkaar verkeerd opvoeden).
Het begint eigenlijk al bij ouders. Die zouden hun kinderen goed op moeten voeden. Misschien dat er sociale examens voor jeugdigen en ouders gemaakt kunnen worden.

Maar een crimineel is heel moeilijk te heropvoeden. Hij weet immers hoe makkelijk het is om de hele dag niets te doen, en dan 's avonds één of twee ruitjes in te slaan voor een navigatiesysteempje. Hij weet immers hoe hij aan illegale goederen kan komen zoals drugs en levert deze slechts aan de markt, die er grif geld voor betaald. Zo kan iemand in een weekendje een heel maandloon bijelkaar dealen!
De rest van de tijd hoeft zo iemand niet te werken, maar zal bezig zijn met nog meer rottigheid.

De kunst is dus om mensen te laten zien dat het normaal is om te werken voor je geld. En dat ook in het echte leven er ruimte is om wat meer geld te verdienen dan gemiddeld.
Laat ze zien dat ze nu jarenlang hebben geinvesteerd in een criminele carriere en daar financieel misschien vruchten van plukken, maar dat het voor de samenleving een ramp is!
Laat ze zien dat ze met omscholing een succesvolle 'normale' carriere kunnen krijgen.

Ook zou de overheid drugs kunnen reguleren of zelfs een gedeelte legaliseren. Cocaïne-verslaafden zijn altijd op zoek naar VEEL geld, om hun dure verslaving te bekostigen. Als de overheid deze groep kan voorzien van 'goedkope' cocaïne en ze daarmee ook in een afkick-traject kan krijgen, dan los je een hoop criminaliteit op die te maken heeft met geld. Berovingen, stelen, inbraken, illegale handel etc.

Junky's (heroïne) zijn de hele dag onder invloed. Dus als het shotje is uitgewerkt, willen ze meer hebben. Maar ze hebben de hele dag niets gedaan. Hun verslaving DWINGT ze om snel een nieuwe dosis te bemachtigen. Hierdoor zijn ze zelfs bereid om iemand neer te steken!
Nu heroine in Nederland wordt verstrekt, zie je in Nederland bijna geen heroine verslaafden die iemand vermoorden.

Maar de volgende groep zijn dus de cocaine-verslaafden.

Verder willen mensen allemaal een huis, vakantie, een plasma tv, een mooie auto etc.
Mensen in de bijstand, ww of met een minimumloon willen dat ook!
Voor hun is het dus een kleine stap om illegaal wat cigaretten te verkopen, wiet te kweken, wat fietsen te stelen en te verhandelen etc.

Dus misschien moeten we uitkeringen wel verhogen. Of moeten we mensen voorzien van gesubsidieerde vakanties/goederen. En mensen in de bijstand of de WW zouden verplicht bijgeschoold moeten worden. (of gebeurt dat al?)

Kortom.. criminelen zwaarder straffen helpt niet. We moeten de randvoorwaarden, waardoor crimineelgedrag ontstaat, aanpakken.
Dus maak cocaine voor verslaafden goedkoper. Zodat ze niet hoeven te roven.
Zorg voor betere opvoeding voor jeugd en ouders. Zorg voor heropvoeding van criminelen. Omscholing van criminelen van een criminele carriere naar een sociaal geaccepteerde carriere.
Zorg ervoor dat er totaal GEEN communicatie tussen gevangenen is! Ze leren elkaar slechte dingen!