Neoweb.nl

GroenLinks en ChristenUnie niet tevreden over brief Kunduz

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
De ChristenUnie en GroenLinks zijn nog niet tevreden over een brief van het kabinet aan de Tweede Kamer over de politietrainingsmissie naar de Afghaanse provincie Kunduz.

''Er zijn nog veel vragen over'', aldus GroenLinks-leider Jolande Sap dinsdag na afloop van het wekelijkse fractieberaad.

Ze wees erop dat het kabinet een compleet trainingsprogramma van achttien weken voor de Afghaanse rekruten heeft toegezegd. ''Dat is nog niet geregeld. Er zitten hiaten in de brief en ik zou zeggen tegen het kabinet: pak het op en regel het. Er moeten wat schepjes bovenop.''

Sap wilde niet ingaan op vragen of de steun van GroenLinks voor de missie in het geding is. ''We zitten nu in de fase van het controleren van de voorbereidingen van de missie."

ChristenUnie
Volgens ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind ademt de brief te veel vaagheid uit. "Het kabinet denkt te makkelijk dat aan alle voorwaarden is voldaan."

Eerder stemden oppositiepartijen D66, ChristenUnie en GroenLinks in met de missie. Die steun was broodnodig voor het kabinet, omdat gedoogpartner PVV geen missie wil. Wel stelden de oppositiepartijen eisen.

Voordewind ziet echter in de brief nog ''te weinig harde garanties'', onder meer over de vraag of de training wordt uitgebreid van zes naar acht weken. Hij wil in een schriftelijke ronde vragen stellen en opheldering krijgen. Anders wil hij een debat.

Bron: nu.nl