Neoweb.nl

Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

 • *****
 • 774
 • +55/-6
 • yourney to the future
Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting
« on: April 26, 2006, 11:07:59 AM »
Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting

bron:nu.nl

DEN HAAG- De Groep Wilders/Partij voor de Vrijheid wil de lasten met bijna 16 miljard euro verminderen. De belastingtarieven zouden daardoor zeer fors omlaag kunnen. Modale inkomens zouden er door zijn plan 7 procent op vooruit gaan en AOW'ers 4 procent.

Dat blijkt uit een plan dat Geert Wilders woensdag presenteert in Den Bosch. Financiële dekking vindt hij onder meer door te snijden in Europese afdrachten, ontwikkelingssamenwerking en de subsidies voor cultuur en media.

Belastingschijf
Wilders wil het tarief in de eerste belastingschijf verlagen van 34,15 naar 30 procent. Het tarief in de tweede schijf moet van 41,45 naar 35 procent, dat in de derde schijf van 42 naar 35 procent en dat in de vierde schijf van 52 naar 40 procent.

Ook het belastingtarief voor 65-plussers moet flink omlaag. Bovendien wil Wilders de AOW-uitkeringen met 3,8 procent verhogen.

Ook zelfstandige ondernemers komt Wilders tegemoet. De belasting op inkomsten uit aanmerkelijk belang zou omlaag moeten van 25 naar 20 procent.

Bijdrage
Om zijn voorstellen te betalen wil Wilders de Nederlandse bijdrage aan de EU voor een groot deel schrappen. Ze zou omlaag moeten van 4,7 miljard naar 185,5 miljoen. Dat kan, aldus het Kamerlid, door de stoppen met Europese landbouwsubsidies en de fondsen voor achtergebleven regio's.

Het budget voor Ontwikkelingssamenwerking zou moeten dalen van 0,8 naar 0,15 procent, hetgeen 3,3 miljard oplevert. Van het budget van 5,5 miljard van het ministerie van Economische Zaken wil Wilders nog maar 1,8 miljard overeind laten.

Cultuur en media
Verder moet het mes in cultuur en media. Openbare bibliotheken worden ontzien, maar subsidies voor opera en dergelijke moeten verdwijnen. Voor de publieke omroep zou nog maar één tv-zender, één radiozender en de Wereldomroep moeten overblijven. Deze operatie moet 1,3 miljard opleveren. Door het snoeimes te zetten in het ambtenarenapparaat haalt hij zo'n 3 miljard binnen.

Wilders zegt dan zijn 'Plan voor een nieuwe gouden eeuw', zoals de titel luidt, de kern zal vormen van het verkiezingsprogramma van zijn partij. Het moet zorgen voor een stevige economische opleving.

Akkoord
Volgens hem is een groot deel ervan zo uit te voeren, als daar een Kamermeerderheid voor te vinden zou zijn. Alleen het schrappen van een groot deel van de Europese uitgaven kan pas na een akkoord daarover in Brussel.

Offline bastheboss

 • *****
 • 409
 • +70/-16
 • Gender: Male
 • *360*
Re: Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting
« Reply #1 on: May 19, 2006, 02:42:44 PM »
Klinkt goed.
Alleen zullen een hoop cultuurliefhebbers het hier niet mee eens zijn. en het zal ook wel niet zo makkelijk zijn de subsidies voor europa te stoppen.

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re: Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting
« Reply #2 on: October 19, 2006, 09:59:52 AM »
Juist Nederland is enorm ontwikkeld in de creatieve sector.
Bekende (inter)nationale mode-ontwerpers, architecten, reclamebureau's, kunstenaars en het nieuwe 'Dutch Design' brengen veel geld in het laatje!

dit is typisch de kortzichtigheid van een populist die met een tijdelijk cadootje probeert stemmen te winnen!

Daarnaast is Nederland na de 2e Wereldoorlog enorm geholpen met letterlijk vele miljarden aan ontwikkelingshulp! (Marshall-plan). Het is dan ook arrogant om hulp-behoevenden nu uit te sluiten van financiele hulp!
Als we geen geld hadden ok, maar we zijn een verschrikkelijk rijk land, waar we van gekkigheid niet meer weten wat we van onze centen moeten kopen!

Daarbij moeten regio's zoals Groningen verder ontwikkeld worden, anders loopt de hele randstad straks vast! En dat kost veel meer dan het verder ontwikkelen van achtergebleven regio's!

Offline Cornelisman

 • **
 • 52
 • +6/-1
 • Neoweb:Innovatie, Technologie, Duurzaamheid & Milieu
Re: Wilders wil voor 16 miljard lastenverlichting
« Reply #3 on: May 31, 2007, 01:20:43 AM »
rijk? met dikke schulden en een aow-probleem van heb ik jou daar voor de deur. daarbij zullen we met het oog op de toekomst nog wel behoorlijk aan dijken ect. moeten sleutelen. we hebben dat geld zelf ook wel nodig. laten we niet vergeten dat nederland al een van de vrijgevigste landen ter wereld is. zowel met collectes als met ontwikkelingshulp.

en als wij het zo goed doen in de creative sector, is het eigenlijk helemaal niet logisch om andere landen de kans te geven zich er ook in te ontwikkelen. we zijn maar een klein land en we moeten het hebben van beter zijn in bepaalde gebieden. maar linkse-hippies zien dat niet zo snel.

en wilders is de enige politicus van nederland die de dingen met de (typisch(?) nederlandse) nuchtere common sense weet te bekijken.