Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, politici, wetgeving => Topic started by: Robert on September 26, 2006, 10:33:04 AM

Title: 'Kabinet zet vijftig stappen achteruit'
Post by: Robert on September 26, 2006, 10:33:04 AM
'Kabinet zet vijftig stappen achteruit'

bron:nu.nl

DEN HAAG - De bewering van het kabinet dat het na vier jaar Balkenende beter gaat met Nederland, klopt niet. GroenLinks-leider Femke Halsema schrijft dat in het dinsdag verschenen boekje 'Vijftig stappen achteruit met Balkenende'.

Volgens GroenLinks gaat het op een groot aantal terreinen nog steeds slecht of zelfs slechter dan vier jaar terug. De jeugdwerkloosheid is hoog, de langdurige werkloosheid is fors gestegen, de armoede is toegenomen en de kloof tussen arm en rijk is gegroeid.

Ook de stelling dat Nederland economisch vooroploopt in Europa, is volgens Halsema in strijd met de feiten. Volgens haar is de groei in Nederland juist achtergebleven bij de andere EU-lidstaten.

Files
Verder is de bureaucratie toegenomen en het aantal files gegroeid, is de zorg verslechterd en is het aantal politieagenten sinds 2003 verminderd, zo staat in de GroenLinks-publicatie.
Title: Re: 'Kabinet zet vijftig stappen achteruit'
Post by: Robert on September 26, 2006, 10:34:13 AM
Het rapport is als PDF te lezen via deze link (http://www.groenlinks.nl/2ekamer/notities/50stappen.pdf/publication/download_file)
Title: Re: 'Kabinet zet vijftig stappen achteruit'
Post by: Peter on September 26, 2006, 11:02:16 AM
Interessant rapport!

Wel wordt het allemaal een beetje eenzijdig bekeken.
Maar op belangrijke punten zoals, armoede, werkeloosheid, milieu, transport, zorg, veiligheid, bureaucratie en inburgering scoort dit kabinet "Balkenende II" inderdaad een dikke onvoldoende.