Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, politici, wetgeving => Topic started by: admin on January 28, 2005, 07:33:30 PM

Title: Liposuctie: de optie voor Joesjtsjenko
Post by: admin on January 28, 2005, 07:33:30 PM
Liposuctie: de optie voor Joesjtsjenko

"Een liposuctie is waarschijnlijk de beste optie voor Joesjtsjenko om de dioxine versneld uit zijn lichaam te krijgen." Dat zegt milieutoxicoloog Bram Brouwer in het februarinummer van het populair wetenschappelijke tijdschrift Natuurwetenschap & Techniek. Brouwer haalde eind vorig jaar het wereldnieuws doordat zijn bedrijf BioDetection Systems aantoonde dat Joesjtsjenko (nu president van de Oekraïne) met dioxine vergiftigd was. Hij gebruikte daarvoor een nieuwe biologische test, de Calux-methode. Brouwer noemt een aantal onconventionele methoden waar Joesjtsjenko zijn toevlucht toe zou kunnen nemen om het gif uit zijn lichaam te verwijderen.

"Een cavia, en ook een aap zou bij een vergelijkbare hoeveelheid waarschijnlijk gestorven zijn, maar een mens kan gelukkig meer hebben", vertelt Brouwer. Joestsjenko heeft desondanks genoeg reden om zich zorgen te maken. Dioxinen kunnen schadelijk zijn voor onder andere het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Daarnaast is het kankerverwekkend. De stof wordt vooral opgeslagen in het vetweefsel. Het is moeilijk om de gifstof weer uit het lichaam te krijgen, de halfwaardetijd (de periode waarna de helft van het gif het lichaam heeft verlaten) is zeven jaar. Afvallen is geen optie als Joesjtsjenko het gif sneller kwijt wil raken, want dan komt de stof eerst in zijn bloed terecht en kan hij juist erg ziek worden. Liposuctie, een techniek uit de plastisch chirurgie om onderhuids vetweefsel te verwijderen, is volgens Brouwer de beste optie.

Voor behandeling van de chlooracn├ę - deze huidaandoening was een duidelijke eerste aanwijzing dat Joesjtsjenko vergiftigd was met dioxine - zijn vitamine-A-derivaten zoals retinolzuur te gebruiken. "Het is feitelijk een versnelde veroudering van de huid. Vitamine-A-derivaten gaan die veroudering tegen." Brouwer vermoedt dat de artsen Joesjtsjenko daar nu al mee behandelen. "Hij ziet er veel beter uit dan een tijdje geleden."

"Die analyse van Joesjtsjenko's vergiftiging blijkt een belangrijke impuls voor de acceptatie van onze analysemethode", stelt toxicoloog Brouwer, nog steeds enigszins verbaasd, vast. "Het is veel eenvoudiger om zo'n enorme dosis van een vergiftiging aan te tonen dan de microscopische hoeveelheden die we bij onze normale tests gebruiken, maar het maakt veel meer indruk, ook bij wetenschappers." Milieuanalyse is vrijwel altijd gebaseerd op het meten van het gehalte van een bepaalde stof. "Wij kijken naar het effect dat een stof heeft. Dat zegt direct iets over het risico dat een stof oplevert voor de gezondheid."

bron: Natuurwetenschap & Techniek

Title: Re: Liposuctie: de optie voor Joesjtsjenko
Post by: Benjamin23 on January 29, 2005, 11:08:23 AM
Die kerel kan zowieso wel naar een plastische chirurg. En dus niet alleen voor liposuctie.
Zijn mooie strakke perziken huidje, is nu ook een groot pokdalig maanlandschap geworden.

Ik denk dat botox of melkzuur inspuitingen hier ook wel wat kunnen verfraaien.
Title: Re: Liposuctie: de optie voor Joesjtsjenko
Post by: bashanna on February 03, 2005, 07:18:49 PM
Als politici ben je vaak je leven niet zeker

Moord op de Amerikaanse president: John F. Kennedy
Moorden op Nederlandse Politici: Willem van Oranje, Pim Fortuyn
Tal van bedreigingen aan het adres van veel overige politici.
etc.