Neoweb.nl

milieu, sociaal, egoisme, economie, politiek

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
milieu, sociaal, egoisme, economie, politiek
« on: September 27, 2006, 10:24:21 PM »
Ik sprak laatst iemand die zei dat "Kernenergie de oplossing is voor de het CO2 probleem".
Ook hij zag in dat de zomers (lentes, herfsten, en winters) warmer worden, dat er meer 'extreem' weer is, dat de poolkappen en gletsjers smelten en dat er dus wat aan de hand is met het klimaat op aarde!

Ik wil daar even wat over zeggen:

Kernenergie via kernsplijting is geen oplossing!
Voor de productie van uranium is enorm veel energie nodig! (waar dus ook CO2 bij vrij komt!)

Daarnaast is kernenergie enorm vervuilend (alleen is dat geen CO2, maar radioactief afval waar we nog duizenden jaren aan vast zitten!)

Tevens is uranium (bij wereldwijd gebruik) nog sneller op als olie!) (want die voorraad is ook maar beperkt!)

En ook uranium komt voornamelijk uit politiek instabiele regio's!

Daarnaast is grootschalig gebruik van kernenergie een reeel scenario waardoor regelmatig (kleine) hoeveelheden verduisterd worden en via terroristen veel schade berokkenen.

Dus meer Kernenergie is eigenlijk GEEEEN optie! Never nooit niet! Er zijn genoeg 'schonere' alternatieven!

Kernfusie bijvoorbeeld, is wél een optie, maar is commercieel pas sinds kort rendabel. Het duurt nog zo'n 15 jaar, voor er echt geld verdient gaat worden met kernfusie uit ITER. Kernfusie maakt gebruik van een bestanddeel uit water, waar genoeg van op aarde te vinden is! Het restproduct is Helium en licht radioactief water. (de hoeveelheid straling is slechts een fractie van dat van kernsplijting!) Je zou zelfs zonder beschermende kleding de reactiekamer kunnen betreden.. Bij kernsplijting wil je dat echt niet proberen!!

Verder is biodiesel of bijmenging weer géén oplossing! Voor de productie van biodiesel is bijna evenveel energie nodig, dan het oplevert! (denk aan machines, mankracht, mest, pesticiden etc) De efficientie ligt op ongeveer 10%

Een bijmenging van 5% levert effectief dus slechts een CO2 reductie op van 0,5%

Wat wel werkt:
-roetfilters
-spaarlampen
-apparaten van standby
-zuiniger omspringen met water
-het gaspedaal minder intrappen (meer 80km zones, hoe vervelend dat ook lijkt!) Maar op een stukje van 10km scheelt dat nog géén minuut! (bij één stoplicht ben je je voorsprong als je 120km reed al weer kwijt!)
-meer lokale producten eten/consumeren, scheelt transport(benzine) en is tevens goed voor de eigen economie!!
-autoloze dagen of quota op verkeer

Verder moeten we dus een mix vinden van duurzame energiebronnen die rendabel zijn.
Gelukkig zijn sinds enkele jaren de windmolens en zonnepanelen al bijzonder rendabel! (zowel economisch als energetisch) Ze leveren dus daadwerkelijk een verbetering op!

Ook allerlei andere vormen zijn mogelijk! (waaronder een klein gedeelte biobrandstoffen)
Maar denk ook aan getijden energie, waterkracht, blue-energy, vergassen van kolen, verdampingstorens, Concentrated Solar Power, biomassa etc. (voor veel soorten zie http://www.neoweb.nl/forum2/index.php?board=8.0 )

Op zich zijn er genoeg manieren om het CO2 gebruik terug te dringen, maar we moeten niet denken dat een klein groepje dit wel gaat regelen!

We moeten elkaar overtuigen van het belang en van de mogelijkheden van duurzame energie! Uiteindelijk sijpelt deze gedachte dan vanzelf naar de personen die echt wat kunnen veranderen!

Daarom is een links kabinet gewoon een keer goed, om het milieu flink onder de aandacht te brengen!

Want economische groei en kapitalisme is als een sluier of burka, die de echte problemen verhuld.
Daar moeten we doorheen prikken.

De meeste mensen zijn niet mondig genoeg om zich te kunnen verdedigen tegen 'rechtse' argumenten, omdat ze de sociale en groene argumenten niet kennen!

Op verjaardagen hoor je iedereen altijd alleen maar over buitenlanders zus en zo.. maar bijna nooit gaat het over het klimaat of innovatie! simpelweg omdat we daar geen kaas van gegeten hebben. Het is veel makkelijker om als kuddedieren achter een populist aan te rennen die het over immigratie problemen heeft, dan zelf een mening te vormen.
Terwijl immigranten en intergratie niet eens een probleem hoeft te zijn! Maar we worden geindoctrineerd dat het probleem is!

Daarom is het juist zo verwonderlijk dat de meest hoogopgeleiden kiezen voor een SP! Zij weten blijkbaar waar de SP voor staat. Zij kunnen logica scheiden van gevoel!

Het 'standaard' volk dat in rijtjeshuizen woont en een modaal inkomen geniet, zou eigenlijk achter z'n oren moeten krabben en links moeten stemmen.
Want je kan wel tegen buitenlanders zijn, maar daarmee stem je ook op een rechtse regering, die het eigenlijk ook niet het beste voor heeft met diezelfde jan-modaal! Want die rechtse regering is voor zelfverrijking, en meer egocentrisch gedoe.

Pim Fortuin had het ook mooi voor elkaar met z'n butler en chauffeur en al z'n dure vriendjes in de vastgoed. Stond Pim Fortuin dan wel zo dicht bij het volk als wij willen geloven?? Waarom hebben kapitalisten hem naar voren geschoven? Niet om al die buitenlanders eruit te werken! NEE, om er zelf beter van te worden! Want de essentie van 'rechts' is gebasseerd op Egoisme! We kunnen makkelijk een 20.000 Nederlands sprekende asielzoekers een pardon gunnen, is nog goed voor de economie ook! Maar nee.. rechts is egoistisch en ziet ze liever vertrekken. Daarom is rechts zo'n gevaar, het maakt de kloof tussen rijk en arm groter, en heeft geen oog voor sociale en globale problemen (zoals milieu, oorlog, ontwikkelingshulp etc)
Rechts is gewoon "Ieder voor zich!" En als het je niet lukt, dan heb je pech!

En het is ook niet zo dat Links tegen economische groei is, of alleen maar ondernemers wil pesten, of rijken alles afhandig wil maken! Het gaat gewoon om het 'Bill Gates' idee. Als je genoeg hebt, mag je best wat geven aan de armen. Waarom zou het leven van velen (van beneden modaal) 80 jaar een hel moeten zijn, terwijl 5% van de bevolking niet meer weet wat het eigenlijk met z'n geld moet doen?
Waarom kunnen we niet delen? ..

Als je niet kan delen ben je "egoistisch" !? toch?

Ik raad iedereen aan om gewoon voor je eigen beeldvorming eens het partijprogramma van de SP te lezen op http://www.sp.nl/partij/theorie/program/ , of dit document van Groenlinks : http://www.groenlinks.nl/2ekamer/notities/50stappen.pdf/publication/download_file

Je wordt van lezen echt niet slechter!

Ik stemde vroeger ook graag op de VVD om te laten zien dat het goed met me ging, en qua inkomsten mag ik zeker niet klagen, maar rechts stemmen is gevaarlijk! Straks bepaald zo'n rechts liberale regering nog dat wapenbezit legaal moet worden! En dan krijg je praktijken zoals in Amerika!

Wil je het ultieme voorbeeld van rechtse politiek, kijk dan naar Amerika! En vraag je dan af of je daar trots op zou zijn!

Ik in ieder geval niet! Daarom stem ik dit jaar gewoon eens links op het pallet. (en dan niet PvdA, want dan wordt het weer zo'n slap & waterig CDA/PvdA kabinet, nee gewoon lekker hard op Groenlinks, Christen Unie of de SP!)

En ik daag u uit om hetzelfde te doen!

met links stemmen is echt niets mis!