Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, politici, wetgeving => Topic started by: Robert on September 21, 2005, 08:30:51 AM

Title: Ook Donner gaat podcasten
Post by: Robert on September 21, 2005, 08:30:51 AM
Ook Donner gaat podcasten

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Na Wouter Bos gaat ook minister Donner van Justitie podcasten. Aan het eind van de persconferentie over zijn begroting kondigde de minister aan dat hij een eigen website met heuse podcast gaat lanceren. Met deze podcast gaat hij een eigen column inspreken.

De gesproken column is te downloaden vanaf de website, door te klikken vanaf de site van justitie, maar is ook te beluisteren op een iPod. Iedere week zal de minister relevante aspecten van het beleid van justitie nader toelichten door gebruik te maken van podcasting. Belangstellenden kunnen er een abonnement op nemen. De bewindsman zal zelf bekijken wanneer en waarover hij iets wil zeggen.

Donner is in het digitale tijdperk de minister bij uitstek die gaat over zaken die mis gaan met internet, computers en andere digitale ontwikkelingen. Toch is Donner een van de weinige ministers die geen eigen website en weblog hebben. Bovendien geeft hij in debatten over computercriminaliteit of illegaal downloaden soms ruiterlijk toe dat hij niet op de technische details kan ingaan, waarna hij opzichtig zijn ambtenaren raadpleegt.

links:
website Donner (http://www.justitie.nl/organisatie/minister_donner/)