Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, politici, wetgeving => Topic started by: Robert on June 07, 2006, 08:48:52 AM

Title: Overheid moet miljarden investeren in kennis en innovatie
Post by: Robert on June 07, 2006, 08:48:52 AM
Overheid moet miljarden investeren in kennis en innovatie

bron:nu.nl

DEN HAAG - De overheid moet 6 miljard euro per jaar extra investeren in kennis en innovatie. Ook het bedrijfsleven moet een dergelijk bedrag ophoesten.

Dat zegt een werkgroep van het Innovatieplatform onder leiding van Herman Wijffels dinsdag. De werkgroep gaat de bevindingen voorleggen aan de onderwijssector, het bedrijfsleven en de politiek.

De investeringen zijn volgens de werkgroep onder meer nodig om in de toekomst zorg betaalbaar te houden en sociale voorzieningen op een goed niveau te houden. Met het benutten van kennis en creativiteit kan tevens fundament worden gelegd voor de Nederlandse welvaart en welzijn. In het najaar zal de zogenoemde definitieve Kennisinvesteringsagenda worden gepresenteerd.

Herman Wijffels is ook voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Andere leden van de werkgroep zijn Alexander Rinnooy Kan, Douwe Breimer, Gerard Kleisterlee en Joop Sisterman.