Neoweb.nl

Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
« on: November 04, 2009, 11:58:15 AM »
Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
De belangrijkste kernwaardes van de mensheid worden de laatste jaren steeds verder genegeerd.

We willen allemaal onze problemen oplossen, maar blijkbaar ten koste van anderen!
Hoe denk je respect te verdienen als je geen respect hebt voor anderen?
Draait het leven alleen maar om duurdere auto's, nog meer vreten en zuipen op omhekte vakantieparken en platte tv's?

Mensen moeten weer eens diep in zichzelf gaan kijken, wat echt belangrijk is! Hoe wil je herinnerd worden als je dood gaat? Als iemand die altijd liep te kankeren op moslims en buitenlanders? of iemand die klaar stond voor mensen en ze een helpende hand bood.

Wil je herinnerd worden als iemand die lekker rookte, zoop en zich vol vrat met plofkippen en hormonenvlees? Of als iemand die respect had voor alles wat leefde, en z'n lichaam netjes onderhield?

Mensen moeten weer terug naar hun kernwaardes!

Denk daarbij aan:
* Het klimaat. Misschien is het allemaal onnodig, maar ik geef liever m'n geld aan windmolens of zonnepanelen, dan aan tanks om de olie veilig te stellen. Daarnaast creeer je met oorlogen in die landen alleen maar meer onvrede van Moslims tegenover het Westen.
* De zorg. Collectief of niet. Een verzekeringsmaatschappij is ook collectief, maar wil/moet wel winst maken! Een overheid is log en inefficient. Voor beide valt dus wat te zeggen, maar dat er nu op zorg wordt bezuinigd is een slechte zaak. We kunnen het met z'n allen makkelijk dragen!
* Respect. Dat de overheid geld geeft aan sociaal zwakkeren of ontwikkelingslanden is een goede zaak. Je kan redeneren dat mensen die keus zelf moeten kunnen maken, maar de meeste mensen zijn niet zo fatsoenlijk! Ze kopen liever een pakje cigaretten voor hun eigen pleziertje, dan een maand lang voedsel en schoon drinkwater voor mensen in arme landen!
* Respect 2. Dat de politie niet serieus wordt genomen ligt niet aan strengere straffen! In Amerika hebben ze de doodstraf, maar de criminaliteit is daar nog veel groter! Het begint allemaal bij de opvoeding. Ouders die weer de tijd nemen om hun kinderen op te voeden en niet allebei 8 uur per dag moeten werken, om hun huis en vakanties te betalen.

en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als je wel rechts wilt stemmen, neem dan een voorbeeld aan Amerika. Kijk hoe corrupt dat land is. Waar de olie- en wapenindustrie de overheid regeert!

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
« Reply #1 on: November 04, 2009, 12:53:37 PM »
De echte doelen van Links Nederland (weldenkend Nederland) zouden weer eens echt helder moeten worden!

* 70% van de Nederlanders maakt zich zorgen om het klimaat, maar Groen Links spint er geen garen bij!
* 15% van de Nederlanders maakt zich zorgen om moslims, maar PVV spint er wel garen bij? Zij verwoorden de gevoelens steeds in de media.

Links mag ook wel eens wat meer 'in het nieuws' komen.

Maar voordat er allerlei proefballonnetjes worden opgelaten is het belangrijk om eerst de kerndoelen van Links helder voor ogen te hebben.

Wat is nou echt belangrijk voor een individu en een samenleving?
De meeste linkse standpunten zijn niet meer dan dat: standpunten.
Maar waar zijn de actiepunten vanuit die standpunten?

Neem het standpunt van sociaal..
Neem het standpunt van milieu..
Neem het standpunt van respect en gelijkheid..

En wat willen de mensen in de samenleving?
Mensen willen in beginsel bijvoorbeeld niet dat moslims of buitenlanders verdwijnen!
Maar mensen voelen zich onveilig, bedreigd, durven 's avonds niet over straat, kunnen niet praten met die groep, begrijpen hun standpunten niet, hebben zelf geen werk en denken dat buitenlanders hun baantjes inpikken etc.

Ze proberen dus een zondebok te vinden voor hun eigen problemen en ongenoegens! En meneer Wilders is degene die dat vertaalt in actiepunten die begrijpelijk zijn! Wilders biedt een quick fix. En mensen happen daar graag op!

Maar wat heeft links voor actiepunten om die problemen te verhelpen??
Geld naar scholing. Meer sociale projecten in de wijken. Hogere sociale uitkeringen, om criminaliteit (mogelijk) tegen te gaan.. etc.
Natuurlijk zou dat helpen bij een unlimited budget, maar het biedt allemaal geen quick fix!
Links heeft geen quick fix om deze problemen op te lossen! Links heeft diepe, waardevolle standpunten om de problemen op te lossen, maar het duurt jaren voor de resultaten zichtbaar zijn!

Dus kan Links een aantal dingen doen.
1. zorgen voor quick fixes en die duidelijk maken aan de mensen
2. zorgen dat mensen snappen dat links niet wil gaan voor een quick fix, maar juist een duurzame samenleving wil opbouwen!

Stel je gaat moslims en buitenlanders van alles verbieden (soort nieuwe apartheid wat de PVV wil). Hoe zou die groep zich voelen? Ik denk dat daardoor meer rottigheid en sociale onrust ontstaat dan het oplost!
Dus dat is geen optie. (al denken PVV stemmers blijkbaar van wel. Vind ik niet slim van ze.. maar goed.. wie ben ik)

Maar hoe los je het probleem dan wel op?
Langere gevangenis straffen? een avondklok? meer politie? nog meer camera's en verplicht DNA van iedere inwoner van de wereld?? of iedereen een wapen geven, zodat ie zichzelf kan verdedigen??? Dat willen we toch niet met z'n allen?? We willen toch geen verrot land zoals Amerika!

Hoe dan wel?

Links is heel goed in het achterhalen van de problemen en oorzaken en het aanpakken daarvan. Maar die aanpak vergt een grote verandering van de samenleving.
Buitenlanders zijn in beginsel niet crimineel!
Maar de jeugd is bijzonder materialistisch. Dus iedereen wil coole schoenen, het nieuwste mobieltje en zakgeld om te kunnen stappen. Maar ja.. als je ouders geen baan kunnen vinden, omdat ze gediscrimeerd worden omdat ze buitenlander zijn. En zelf kom je ook niet aan de bak omdat je marokkaan bent. Dan is criminaliteit een optie om toch die mooie spullen te krijgen.

Misschien moeten we wel toe naar een systeem waar we sparen voor de belangrijkste aankopen van iemands jeugd. Zoals een scooter, een mobieltje, hippe kleding en een computer.
Of het systeem zoals in Engeland, waar iedereen in hetzelfde tenue naar school gaat. En de overheid dit tenue betaald. 

Wat zouden dan nog de redenen kunnen zijn voor iemand om 'crimineel' te worden. Een belangrijke reden is drugs. Drugs is niet goedkoop en verslavend. Dus iemand die verslaafd is, moet z'n drugs hebben en zal dus geld nodig hebben. Maar waarom niet verstrekken via de huisarts? of bij het eerste contact met justitie direct in een afkick traject? De methadonverstrekking aan verslaafden is een enorm succes!
Zwaardere straffen heeft geen zin! Iemand die echt verslaafd is, zou er zelfs een moord voor plegen! Maar iemand die verslaafd is, moet wel aan z'n geld/drugs komen. Maar als je verslaafd bent en drugs nodig hebt en je hebt de keus: kopen van een dealer voor 50 euro per gram of gratis krijgen als je jezelf laat registreren en behandelen! (ik denk dat verslaafden voor het laatste gaan!)

Daarmee fix je dus dingen!

Aan de andere kant, verdwijnt daardoor tevens de machtspositie van de dealer en de toeleveranciers.  Dus door mensen 'gratis' hun soma / drugs te geven, los je echt problemen op!

Het is dus niet verwonderlijk dat het gedoogbeleid uit linkse hoek komt! Daar is over nagedacht!!! En het werkt!!

Of neem illegale wietplantages. Legaliseer de kweek en de criminaliteit verdwijnt! Strijk de belasting op en geef voorlichting voor verstandig gebruik. En gebruik de rest van het geld voor andere problemen.

Geef mensen hogere uitkeringen, zodat ze niet tot criminaliteit hoeven te vervallen om ook vakantie te kunnen of een platte tv te kopen. Of geef mensen een budget voor vakanties en platte tv's. (dit is overigens een proefballonnetje en moet als zodanig worden beschouwd).
Aan de andere kant zegt men dan:"hogere uitkeringen.. dan wil niemand meer werken! En het trekt buitenlanders aan!"
Dus hogere uitkeringen is goed, maar dan wel met strenge voorwaarden!

En zo moeten de standpunten van links (die vaak sterk en doordacht zijn) weer eens flink opgepoetst worden en bekend worden gemaakt!

Rechts = makkelijk len
Links = echte problemen aanpakken

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
« Reply #2 on: November 05, 2009, 04:43:27 PM »
Het is toch niet normaal, dat grote groepen mensen zich in eigen land voelen gediscrimineerd door ene meneertje w. (expres zonder hoofdletter)

Het is zo raar, alsof Nederlanders met buitenlandse ouders zo anders zijn als Nederlanders met Nederlandse ouders? Ik ken genoeg donkere mensen met een limburgs accent, of die liever boerenkool eten dan couscous.

W-stemmers hebben niet door, dat ze hun problemen projecteren op een gigantische grote groep van ruim 8% van de Nederlandse bevolking! En dat er ook nog een grote groep is die zich daar weer over druk maakt. Dus wat wil die groep w-stemmers daarmee bereiken? Dat we met elkaar in een soort landelijke ruzie samenleven?

Wat heeft het voor zin om een groep mensen 'zwart' te maken? Dat is echt zo NIET constructief! Wat schieten we ermee op? Het lost niets op! Wat meneertje w. roept is allemaal gebakken lucht. Hij maakt de problemen alleen maar groter!

Ik geef toe dat er problemen zijn met criminaliteit in grote steden, en dat kansarme jongeren daar veelal de criminelen zijn. Maar dan moet je de oorzaak aanpakken! Niet de symptonen.
Want je hebt er niets aan om dan maar alle buitenlanders en alle moslims tegen je in het harnas te jagen!
Straks worden steden nog onveiliger, omdat al die moslims zich bedreigd voelen en misschien ook gaan terugslaan!
Is dat wat we willen? Een rassen-oorlog in Nederland? Zijn we zo onbeschaafd om dat toe te laten?

Wat wil je anders bereiken met een stem op meneertje w.?

En wat is nu echt het probleem? Ik wil niet bagataliseren hoor, maar er is in Nederland 1 iemand door een geflipte buitenlander (mohammed B.) omgebracht.

Maar het houdt zo lekker de aandacht van de echte problemen af!
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood door roken?
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood door slechte zorg?
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood door vervuiling?
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood door het verkeer?
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood door vetzucht en diabetes?
Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks dood doordat er geen donor organen zijn?

Dus waar maken w-stemmers zich nou echt druk om? Om 1 dode? En een paar criminelen in de steden?

DENK NA!!!
GA NIET GELIJK IN DE VERDEDIGING!!
LEER!!

Offline Digihans

 • *****
 • 1.792
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
« Reply #3 on: November 12, 2009, 04:16:50 PM »
En wat er nu weer in de media speelt is natuurlijk echt het voorbeeld waarom je eigenlijk niet op PVV-stemmers WILT stemmen.

Het is toch belachelijk dat Herman van Veen doodsbedreigingen krijgt van PVV-stemmers???

Met zo'n partij zou ik niet eens geassocieerd willen worden. Waar allerlei debielen en randfiguren denken te weten wat de echte plannen van Wilders zijn!
Maar vaak zijn die mensen laag opgeleid en weten niet dat Wilders ook de uitkeringen van diezelfde groep wil korten. Dus ze stemmen eigenlijk op hun eigen ondergang.
Deze mensen zijn veel beter af door te stemmen op een Groen Links, SP, of PvdA.

Offline Peter

 • *****
 • 423
 • +37/-7
 • Gender: Male
 • Meten = Weten
Re:Politiek Links of Rechts? Waarom wel of niet?
« Reply #4 on: November 14, 2009, 12:40:07 PM »
Ik stem zelf op groenlinks

Kijk, sommigen mensen geloven in God. Al hebben ze die nooit gezien.
Andere geloven in een maakbaar klimaat, omdat ze dat WEL hebben gezien.

De concentratie CO2, is met ruim 80% gestegen sinds de industrialisatie.
Nog nooit is de concentratie CO2 zo snel gestegen!! (alleen toen de dino's uitstorven!)
 
Als er in het globale systeem een factor bijna verdubbelt, heeft dat gevolgen voor andere processen. De effecten zijn duidelijk. Meer en hardere stormen hier in Nederland, smeltende poolkappen, woestijnen die oprukken tot in Europa. etc. etc. etc.

Het is dom om te denken dat wij GEEN effect op het klimaat hebben.
Het gat in de ozonlaag is ook nog steeds niet dicht hoor!!! Hebben wij ook gedaan met onze (miljarden) koelkastjes en (biljoenen) spuitbusjes.

Maar als mensen van mening zijn, dat het klimaat niet kan veranderen door toedoen van 6 miljard mensen, die allemaal werken en huizen & auto's bezitten die constant energie omzetten en daarbij CO2 uitpompen, dan ben je echt kortzichtig.

En de bewijzen liggen er gewoon:
- Concentratie CO2 -> 80% gestegen
- Gemiddelde temperatuur stijging afgelopen 100 jaar wereldwijd -> 0,6 graad!  (dat lijkt weinig, maar een mens die 0,6 graden te warm is, heeft al iets onder de leden! = koorts) (bij een stijging van 2 graden hebben we echt een probleem!)
- De 8 heetste zomers ooit (sinds we zijn gaan meten) wereldwijd, waren in de afgelopen 10 jaar!
- De hoeveelheid (oer)bos (dat CO2 kan opnemen) is in 2.000 jaar met 80% verminderd!)

DAT ZIJN DUS FEITEN!
GEEN DENKBEELD, GELOOF OF MENING!

Het klimaat verandert en WIJ zijn de oorzaak. punt.

En we kunnen er ook nog wat aan doen! En dat hoeft niet eens geld te kosten! Sterker nog. Iedereen kan bijdragen aan minder uitstoot en dan levert dat nog geld op ook! De meeste zonnepanelen zijn (zelfs in Nederland) al binnen 8 jaar rendabel ZONDER subsidie!
En ook spaarlampen, kleinere auto's etc. dragen allemaal bij aan CO2-reductie.

En dan kun je beginnen over schadelijkheid van zonnepanelen en accu's etc. Maar die dingen kun je gewoon inzamelen en recyclen! Niets schadelijks aan!

En met goed beleid, kan Nederland ook nog wat verdienen aan de groene-opmars (die wereldwijd toch bezig is, en eigenlijk niet te stoppen is).
Dus waarom zou je je verzetten tegen iets wat goed is, en ook nog eens geld oplevert?

Dat lijkt me een soort Win-Win situatie. Daar kan toch niemand op tegen zijn?? Ik snap dat echt niet. (tenzij je werkzaam bent in de olieindustrie ofzo??)

Het Nederlandse beleid moet gericht zijn op:
- innovatie in de duurzame sector
- investeren in bedrijven die electrische auto's (of onderdelen) maken
- investeren in bedrijven die windmolens produceren
- investeren in bedrijven die zonnecellen produceren
- investeren in bedrijven en instellingen die bezig zijn met kernfusie (niet te verwarren met kernenergie)
- geld vrijmaken voor een Nederlandse kernfusie installatie!
- beter openbaar vervoer.
- het ontmoedigen van de bouw van nieuwe kolencentrales of kerncentrales
- het ontmoedigen van het rijden in zware auto's. (even tussendoor: Een auto weegt al gauw 1200 kg. Een mens 80 kg. Dus waarvoor gebruiken we al die benzine? om een stuk staal voort te bewegen?)
- het heffen van extra accijns op benzine (ja, dat vinden mensen niet leuk.. maar als benzine duur is, kies je vanzelf voor electriciteit!) (ter vergelijking. Met benzine kun je 300km rijden voor ongeveer 30 euro. (1:15) Met electriciteit is dat nog géén 4 euro)
bijna 8 keer zo goedkoop en 3 x beter voor het milieu. Is dus 24 keer beter dan een benzine auto! (alleen de aanschafprijs moet omlaag)
- flinke subsidies op electrische auto's
- stimuleren van thuiswerken (kan tegenwoordig echt voor heeeel veeel beroepen)
-  financieel stimuleren van regelingen om duurzame bedrijven naar Nederland te krijgen.

Als we in Nederland een economisch klimaat creeeren, waarin dergelijke voorwaarden gelden, dan willen duurzame ondernemingen graag in Nederland gevestigd zijn. Dat levert extra werkgelegenheid op. Dat levert extra geld op over de producten die gemaakt worden en dat is ook nog eens goed voor het milieu.

Het milieu hoeft geen geld te kosten! Het kan ook geld opleveren!