Neoweb.nl

Wiegel keert niet terug in landelijke politiek

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.148
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Wiegel keert niet terug in landelijke politiek
« on: March 08, 2006, 09:46:39 AM »
Wiegel keert niet terug in landelijke politiek

bron:nu.nl

DEN HAAG - Het VVD-erelid Hans Wiegel keert niet terug naar de landelijke politiek. Dat heeft Wiegel woensdagmorgen laten weten in een persverklaring.

De vroegere VVD-leider had begin vorig jaar al aangegeven dat hij in maart 2006, na de gemeenteraadsverkiezingen, een beslissing zou nemen over een eventuele terugkeer in de landelijke politiek.


"Na zorgvuldige overweging van persoonlijke en politieke aard, is de heer Wiegel thans tot zijn besluit gekomen", aldus de verklaring.

Aartsen
"De heer Wiegel betuigt zijn groot respect aan de gisterenavond afgetreden fractievoorzitter, Jozias van Aartsen". Wiegel laat verder weten dat hij "op dit moment" geen nadere mededelingen zal doen.

Van Aartsen trad in de nacht van dinsdag op woensdag onverwacht af, nadat zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen tien procent van haar raadszetels had verloren.

Lijsttrekker
Tot aan dinsdagavond was het Van Aartsens wens om VVD-lijsttrekker te worden bij de parlementsverkiezingen volgend jaar en Wiegel naar voren te schuiven als liberale premierskandidaat. Die liet tijdens publieke optredens steeds in het midden of hij echt zou willen terugkeren naar de landelijke politiek.

Wiegel was tussen 1967 en 1982 voor de VVD actief als onder meer Tweede Kamerlid, fractievoorzitter, minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier. Daarna vertrok hij naar Friesland als commissaris van de koningin. Hij keerde in 1995 nog wel voor vijf jaar terug als senator voor de VVD.