Neoweb.nl

Wilders noemt Van der Laan handlanger Mohammed B

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
Wilders noemt Van der Laan handlanger Mohammed B
« on: November 02, 2009, 10:46:21 AM »
Geert Wilders vindt dat PvdA-minister Eberhard van der Laan en D66-leider Alexander Pechtold zich gedragen als ''politieke handlangers'' van Mohammed B., de man die vijf jaar geleden cineast Theo van Gogh vermoordde.

Volgens de PVV-voorman dragen uitlatingen van de twee politici bij ''aan een klimaat van haat en geweld tegen mij en de PVV''.

''PvdA en D66 hebben blijkbaar niks geleerd van de moord op Pim Fortuyn.'' Wilders reageert maandag op uitlatingen van Pechtold (de Volkskrant) en Van der Laan (De Pers) die Wilders en zijn partij achtereenvolgens typeren als extreemrechts en een gevaar voor de rechtsstaat.

Demoniseren
Wilders denkt dat dit ''demoniseren en verketteren'' komt omdat de angst voor het succes van de PVV groot is.

''Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommigen gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek.''

Kwaadaardig
GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema spreekt op Twitter schande van de uitlatingen van de PVV-leider.

"Verdomme, ben eigenlijk ongelooflijk kwaad dat juist vandaag Wilders weer zegt 'de kogel kwam van links'. Ronduit kwaadaardig!", aldus Halsema.

Theo van Gogh
Het is maandag vijf jaar geleden dat filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. De extremistische moslim Mohammed B. vermoordde hem op de ochtend van 2 november 2004 in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost.

Van Gogh had volgens hem de islam beledigd, onder meer met zijn film Submission.

Herdenking
Voor zover bekend is de enige openbare herdenking in Amsterdam de jaarlijkse bijeenkomst van de stichting Vrienden van Pim Fortuyn. Zij komen samen op de plek van de moord.

Volgens de organisatie zijn daar ook de ouders van Van Gogh, het Tweede Kamerlid Rita Verdonk en voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart bij. In voorgaande jaren kwam er slechts een handvol personen naar deze herdenking.

Debatten
Verder zijn er enkele debatten in de hoofdstad. Zo gaan allochtone politici met elkaar in discussie over de vijf jaar sinds de moord in het jongerencentrum Argan.

Onder hen zijn de Amsterdamse stadsdeelbestuurders Fatima Elatik en Fouad Sidali. Het cultuurcentrum brug9 vertoont de film Interview van Van Gogh.

Spanningen
De moord leidde tot grote spanningen tussen moslims en niet-moslims in Nederland. B. kreeg in juli 2005 een levenslange gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Amsterdam.

Sindsdien zit de extremist in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Bron: nu.nl