Neoweb.nl

Echinacea kan verkoudheid voorkomen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Echinacea kan verkoudheid voorkomen
« on: June 29, 2007, 10:15:49 AM »
Echinacea kan verkoudheid voorkomen

WASHINGTON - Het gebruik van het natuurlijke geneesmiddel echinacea kan het risico op het oplopen van een verkoudheid halveren. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers bekendgemaakt.
 
Wie het middel inneemt, heeft 58 procent meer kans niet verkouden te worden. Ook wordt de duur van de verkoudheid verminderd met een tot vier dagen.

De resultaten van het onderzoek, gepubliceerd in de juli-uitgave van The Lancet Infectious Diseases zijn in strijd met andere studies die geen verschil opmerkten. Experts geloven dat echinacea, een verzameling van negen Noord-Amerikaanse plantensoorten die al door de Sioux-indianen werden gebruikt, het immuunsysteem versterken. Hoe dat precies gebeurt is evenwel nog onduidelijk, aldus de auteurs.

Meer onderzoek
De wetenschappers vergeleken de uitkomst van veertien afzonderlijke studies naar de effecten van echinacea. Zij waarschuwen dat er nog meer onderzoek nodig is naar de veiligheid van het natuurlijke geneesmiddel voor artsen het kunnen voorschrijven als een standaardmiddel om verkoudheid te voorkomen of te behandelen.

bron: ANP/NU.nl