Neoweb.nl

Genome@home

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline admin

  • The Admin
  • *****
  • 579
  • +112/-10
  • Gender: Male
  • Neoweb Technologie Forum
Genome@home
« on: November 16, 2003, 03:41:45 PM »
http://www.stanford.edu/group/pandegroup/genome/


Wat is Genome@home

Genome@home is een distributed computing project van Stanford University. Bij distributed computing wordt de ongebruikte processorkracht van duizenden pc's over de hele wereld ingezet om berekeningen uit te voeren. Voor dit project bestaan de berekeningen uit het ontwerpen van nieuwe genen.

 Het doel van Genome@home is het ontwerpen van nieuwe genen die werkende proteïnen kunnen vormen in een cel. De cliënt gebruikt een computeralgoritme (SPA) gebaseerd op de fysische en biochemische regels waar genen en proteïnen zich naar gedragen, om nieuwe proteïnen (en daarmee nieuwe genen) te ontwerpen die nog niet zijn gevonden in de natuur. Door het vergelijken van deze "virtuele genomes" met degenen die gevonden zijn in de natuur, kunnen we beter leren hoe de natuurlijke genomes zijn geëvolueerd en hoe natuurlijke genen en proteïnen werken.

Een aantal belangrijke toepassingen van de Genome@home virtuele genome proteïne ontwerp database zijn:
-Ontwikkelen van nieuwe proteïnen voor medische therapie
-Ontwikkelen van nieuwe medicijnen
-Toekennen van functies aan de vele nieuwe genen die dagelijks worden berekend
-Leren begrijpen van proteïne-evolutie

Het ontwerpen van een enkele gene sequence vereist zeer veel computerkracht. Dus voor het ontwerpen van honderden nieuwe sequences voor honderden nieuwe proteïnen zijn letterlijk duizenden computers nodig. Door de ongebruikte computerkracht van vele thuiscomputers te benutten kan deze doelstelling toch gehaald worden.

"The Future Starts Here!"