Neoweb.nl

Groen licht voor Amerikaans onderzoek menselijke embryo's

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Groen licht voor Amerikaans onderzoek menselijke embryo's
« on: February 01, 2009, 12:32:26 PM »
Groen licht voor Amerikaans onderzoek menselijke embryo's
WASHINGTON - Een biotechnologiebedrijf in Californië heeft van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten toestemming gekregen voor onderzoek naar stamceltherapie met menselijke embryo's.

Dat heeft het bedrijf, Geron Corp, laten weten.

Het bedrijf wil onderzoeken of stamcellen te gebruiken zijn om zenuwweefsel te herstellen bij patiënten met ruggenmergletsel.

Het zou de eerste keer zijn dat de FDA (Food and Drug Administration) daarvoor groen licht geeft. Na de aankondiging stegen de aandelen van het bedrijf op de Nasdaq met 30 procent.

De toestemming kwam enige dagen na het aantreden van Barack Obama als president van de Verenigde Staten. Van Obama wordt een verruiming van de mogelijkheden op het gebied van stamcelonderzoek verwacht.

Bush tegen embryo onderzoek
Het beleid van zijn voorganger George W. Bush was er op gericht om het gebruik van menselijke embryo's bij dergelijk onderzoek zo veel mogelijk tegen te gaan.

Daardoor raakte hij in conflict met veel wetenschappers. Voorstanders van stamceltherapie zeggen dat dit onderzoek op den duur leidt tot geneesmiddelen om Parkinson, diabetes en kanker beter te kunnen behandelen.

bron: nu.nl & ANP

zie ook:
http://www.gencorp.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/GenCorp