Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => biotechnologie, genetische manipulatie, medische biologie, biochemie, pharmacy, homeopathie => Topic started by: bashanna on September 14, 2004, 11:23:40 AM

Title: Injectie met stamcellen als remedie tegen vorm van sclerose
Post by: bashanna on September 14, 2004, 11:23:40 AM
Injectie stamcellen als remedie

bron:nieuws.nl

Een Nederlander heeft zich in China laten injecteren met stamcellen van een geaborteerde foetus. De stamcellen, die alle genetische informatie voor de opbouw van het menselijk lichaam bevatten, moeten de spierziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS) tegengaan. Dit schrijft Algemeen Dagblad dinsdag.
 
Bouter is bestuurslid van een aanbieder van gehandicaptenzorg. ALS werd begin februari gesignaleerd. De ziekte is ongeneselijk en leidt binnen vijf jaar tot de dood. Om het proces toch te keren maakt Bouter gebruik van een experimentele remedie.

Professor Huang Hongyun uit Peking zou met het injecteren van stamcellen opmerkelijke resultaten hebben bereikt. Zo zou een Amerikaan na behandeling zijn spraak weer hebben teruggekregen. Voor ALS is de methode niet eerder gebruikt. Een Nederlandse hoogleraar ontwikkelingsbiologie, Christine Mummery, zegt dat Bouter zich als proefkonijn laat gebruiken.