Neoweb.nl

Opschalen E.coli pUC 19

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanderleur

  • *
  • 1
  • +1/-0
  • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Opschalen E.coli pUC 19
« on: October 04, 2004, 07:56:09 PM »
Heeft iemand een voorschrift hoe E.coli het best opgeschaald kan worden in een fermentatievat?Onder welke omstandigheden dit het best kan gebeuren? pH, O2 en in wat voor medium.

Rob

Offline Robert

  • *****
  • 3.123
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Opschalen E.coli pUC 19
« Reply #1 on: October 06, 2004, 10:43:28 AM »
pH

acidofiele        1 -  5,5
neutrofiele     5,5 - 8
alkalofiele     8,5 - 11,5
extreem alkalofiele        > 10

meeste bacteriën zijn neutrofiel
maar meeste schimmels vind je bij pH 4 tot 6
melkzuurbacteriën tot pH ~3,5
Thiobacillus (pH ~2); produceert H2SO4

Zelf bepalen in welke categorie E.coli valt.

Zuurstof

1) obligaat aërobe micro-organismen   - groeien alleen maar met O2  incl. micro-aërofiele (2 - 10%O2)
(bijvoorbeeld Pseudomonas, Arthrobacter, Azotobacter)

2) facultatief anaërobe m.o.’n   -   wel/niet; maar betere groei met O2
(bijvoorbeeld gisten, E. coli, Bacillus soorten)

3) aërotolerante anaërobe m.o.’n     -     O2? who cares!
(bijvoorbeeld melkzuurbacteriën)

4) obligaat anaërobe m.o.’n   -   gaan dood met O2
(bijvoorbeeld methanogene bact., Clostridia, sulfaat reduceerders)

Let op!E. coli: als deze muteert en katalase en superoxide dismutase niet meer kan maken, wordt het een strict/obligaat anaërobe bacterie

Temperatuur

E.coli gedijt het beste bij een temperatuur van 37o Celsius. Een nieuwe generatie wordt dan gevormd in 20 minuten.

bron: www.ftns.wau.nl

Zie hier een handige powerpoint presentatie:
http://www.ftns.wau.nl/micr/prescott6.ppt

Offline Robert

  • *****
  • 3.123
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Opschalen E.coli pUC 19
« Reply #2 on: October 06, 2004, 10:44:52 AM »
Probeer anders een zoekopdracht bij Google: op de termen: e.coli ph o2

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=e.coli+ph+o2&lr=