Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => biotechnologie, genetische manipulatie, medische biologie, biochemie, pharmacy, homeopathie => Topic started by: D.Heusden on May 18, 2009, 10:45:18 AM

Title: Onderzoek naar verband tussen gsm en hersenkanker / hersentumoren
Post by: D.Heusden on May 18, 2009, 10:45:18 AM
Onderzoek naar verband tussen gsm en hersenkanker
UTRECHT - Wetenschappers van de Universiteit Utrecht doen mee aan een internationaal onderzoek naar de relatie tussen moderne communicatiemiddelen en hersenkanker bij jonge mensen.

Aan het onderzoek doen experts uit dertien landen mee, zo maakte de universiteit vrijdag bekend.
Volgens de universiteit is hersenkanker naast leukemie de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen.

De laatste jaren komen kwaadaardige hersentumoren vaker voor bij mensen onder de twintig. Wellicht is er een relatie met het feit dat jongeren steeds meer een mobieltje op zak hebben, denken de onderzoekers.

Jongeren
De onderzoekers gaan te werk met vragenlijsten. De komende vijf jaar willen zij tweeduizend jonge mensen met hersenkanker interviewen en eenzelfde aantal gezonde jongeren.

''We kunnen met de uitkomst niet vaststellen of mobieltjes daadwerkelijk een zodanige slechte invloed hebben. Wel kunnen we een mogelijke relatie aantonen'', aldus een wetenschapper van het Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht.

bron: ANP & nu.nl (http://www.nu.nl/wetenschap/1964876/onderzoek-naar-verband-tussen-gsm-en-hersenkanker.html)