Neoweb.nl

Poging om mens te klonen mislukt

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Poging om mens te klonen mislukt
« on: April 29, 2009, 04:44:34 PM »
AMSTERDAM - Een Amerikaanse arts heeft een poging gedaan om gekloonde embryo’s te implanteren bij verschillende vrouwen. Dat meldt de Britse krant The Independent.

De vruchtbaarheidsspecialist Panayiotis Zavos kloonde in totaal 14 menselijke embryo’s, waarvan hij er 11 in de baarmoeders van vier vrouwen plaatste.

De embryo's waren gekloond uit huidcellen van hun 'ouders'.

De vrouwen hoopten door het experiment in verwachting te raken, maar de gekloonde embryo’s ontwikkelden zich niet of nauwelijks in hun baarmoeder. Geen van de vrouwen werd uiteindelijk zwanger.

Documentaire


Het experiment van Zavos is vastgelegd door een onafhankelijke documentairemaker, die de Britse krant The Independent tipte. De wetenschapper zelf heeft inmiddels bevestigd dat hij heeft geprobeerd om een mens te klonen.

Het is in de meeste landen verboden om een gekloond embryo in de baarmoeder van een vrouw te implanteren. Maar Zavos voerde zijn behandeling vermoedelijk uit in een geheim laboratorium in het Midden Oosten, waar geen verbod geldt op het klonen van mensen.

Gezond

Ondanks de onsuccesvolle afloop van het experiment is Zavos ervan overtuigd, dat er binnen afzienbare tijd een gekloonde baby zal worden geboren.

“Er is absoluut geen twijfel over mogelijk”, zegt hij. “Misschien ben ik uiteindelijk niet degene die het voor elkaar krijgt, maar het gekloonde kind komt er aan. We moeten onszelf alleen niet onder druk zetten, want het belangrijkste is dat de gekloonde baby gezond zal zijn.”

Michael Jackson

Volgens Zavos melden veel mensen met vruchtbaarheidsproblemen zich bij hem aan als proefpersoon voor de kloontechniek. “Tot nu toe hebben we al ruim honderd aanvragen gehad", verklaart hij.

"Maar ik behandel alleen mensen voor wie het klonen van een baby nog de enige optie is om in verwachting te raken. We zijn er niet in geïnteresseerd om de Michael Jordans en Michael Jacksons van deze wereld te klonen.”

bron: nu.nl
michael