Neoweb.nl

Zelf de-fibrileren om hartstilstand te voorkomen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Zelf de-fibrileren om hartstilstand te voorkomen
« on: October 10, 2004, 01:26:38 PM »
Vanochtend keek ik naar het programma Business-Class op RTL 5 (je weet wel met Harry Mens van Mens Makelaars). Er was daar een persoon van de stichting Medizon:

"Medizon begeleidt en ondersteunt bedrijven, (overheids)instanties én particulieren kosteloos bij implementatie van eerste hulpverlening met de Automatische Externe Defibrillator (AED) voor realisering van effectieve hulpverlening en de overlevingskans bij een hartstilstand aanmerkelijk te vergroten."

Ze lieten een apparaat zien om het hart te defibrileren, en dat apparaar geeft zelf aan wat je moet doen. Dus eerst de electrodes op de juiste plek aanbrengen...Dan de patient loslaten en het apparaat een diagnose laten maken. Als het echt nodig is om de patient te defibrileren, kun je een knop indrukken om een stroomschok toe te dienen. Het apparaat test vervolgens weer of dit succesvol was.

Stel dat iemand suikerziekte heeft, en ook wegzakt, dan merkt het apparaat automatisch dat het niet een hartritme stoornis is, en dat er dus ook niet ingegrepen hoeft te worden.

Het apparaat was wel erg duur voor thuis gebruik (2000 euro ofzo).

links:
www.business-class.nl
www.medizon.nl