Neoweb.nl

Zet je computer in voor middel tegen kanker

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Zet je computer in voor middel tegen kanker
« on: June 07, 2004, 01:53:59 PM »
Het UD-Grid project

In april 2001 is gestart met het United Devices (UD) Cancer Research Project. Dit non-profit programma zoekt naar medicijnen tegen verschillende varianten van kanker. Dit doet men bijvoorbeeld door de opbouw en afbraak van kankercellen te onderzoeken. Dit gebeurt door moleculen te selecteren die op een bepaalde manier reageren met vooraf geselecteerde eiwitten. De UD client simuleert deze reacties en stuurt de resultaten terug naar de servers van UD. De uitslagen daarvan kunnen dan in een later stadium verder onderzocht worden.

In de zomer van 2002 is de eerste fase van het project (THINK) afgesloten en is begonnen met de tweede fase (LigandFit). De moleculen die in de eerste fase van het project grof gefilterd zijn, worden nu opnieuw bekeken en aan andere, uitgebreidere onderzoeken onderworpen. Daarnaast loopt er ook een project dat onderzoek naar smallpox (pokken) doet. Dit staat los van het kankeronderzoek en hieraan kun optioneel worden meegedaan. DPC doet sinds het prille begin mee met het project en heeft altijd in de hogere regionen van de statistieken gestaan. Een jaar geleden stonden we negende en leek het erop dat we in de loop der tijd langzaam zouden zakken. Hoe anders is dit verlopen.

Meedoen?

Wie dit kankeronderzoek als een mooi project ziet om zijn pc voor in te zetten en graag meehelpt om DPC verder omhoog te krijgen, kan dit doen door de UD-client te installeren. Het programma is zo ontworpen dat het alleen maar gebruik maakt van de idle-time van je processor. Aan andere programma's op de computer wordt dus altijd voorrang gegeven. Ook als er niet veel van de computer gebruik wordt gemaakt heeft dit toch een groot effect als er veel mensen zijn die dit allemaal doen. Immers, vele kleintjes maken één grote. Dit kleine landje heeft al bewezen groot te zijn in Distributed Computing-projecten, maar daar hebben we wel hulp bij nodig.

Hier staan de instructies voor het installeren en instellen van het programma. Daarna is het alleen maar een kwestie van de computer aan laten staan om DPC te helpen.

http://www.grid.org/download/gold/download.htm

Er wordt ook op teamniveau gescoord, het beste kan je je aansluiten bij de 'Dutch Power Cows (DPC)"  (zie deze link voor info: http://82.210.84.243/sid/faq.cfm?project=7 )