Neoweb.nl

cryptominers in javascript

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.144
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
cryptominers in javascript
« on: November 13, 2017, 04:38:01 PM »
cryptominers in javascript
De laatste tijd wordt regelmatig melding gemaakt van zogenaamde cryptominers, die verstopt zitten in javascript. Als je een website bezoekt, wordt er een javascript aangesproken, die code uitvoert om cryptocoins te minen. Omdat javascript niet geschikt is voor bitcoin of ethereum, worden vooral coins gemined, die met een normale cpu zijn te berekenen zoals: Monero, coinhive, Dash en jsecoin.

Er wordt voorzichtig al gesproken om javascript miners in te zetten als vervangers van advertenties op websites. Tijdens het bezoek van een website, draait je computer een tijdje een script om te minen. De vraag is of je je cpu-cycles beschikbaar wilt stellen aan vreemden. Immers slijt je cpu hierdoor en je elektriciteit verbruik gaat ook omhoog.

Sommige scripts gebruiken 100% van de cpu en maken je computer daarmee erg traag. Daarnaast worden diverse sites gehacked om deze scripts te laten draaien. zogenaamde cryptojack of cryptojacking.


Wil je niet dat je de computer of browser wordt gebruikt voor javascript cryptomining, installeer dan een crypto blocker.
of antiminer zoals:
https://chrome.google.com/webstore/search/Coin?hl=nl&_category=extensions