Neoweb.nl

ABN Amro vervangt handtekening met pincode

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
ABN Amro vervangt handtekening met pincode
« on: March 17, 2005, 07:38:30 PM »
ABN Amro vervangt handtekening met pincode

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Klanten van ABN Amro moeten binnenkort een pincode intoetsen voor betalingen met creditcard in plaats van het zetten van een handtekening. De bank introduceert een nieuwe creditcard die de kans op fraude moet minimaliseren.

Met de nieuwe pas voldoet de bank aan de wereldwijde standaard voor betalen met creditcard, de zogenoemde EMV-standaard (Europay/Mastercard/Visa) die begin volgend jaar in Nederland wordt ingevoerd. In veel andere landen is deze standaard nu al van kracht. De nieuwe kaart, met ingebouwde chip, moet de kans op fraude minimaliseren. Met de introductie van de kaart is ABN Amro de eerste die aanhaakt bij de EMV-standaard.

De nieuwe kaart wordt 4 euro duurder vergeleken met de oude pas. Daar staan wel een aantal voordelen tegenover zoals een aankoopverzekering van een half jaar en de mogelijkheid om transacties in te kunnen zien via internet. Ook is het straks niet meer nodig is om je extra te legitimeren bij betalingen met creditcard, iets wat nu wel vaak het geval is.

Voorlopig is het niet mogelijk dat de nieuwe creditcard dezelfde pincode krijgt als de gewone betaalpas. "Maar dat kan worden opgelost door de pincode van de wereldpas aan te passen aan die van de creditcard", aldus een woordvoerder van de bank.