Neoweb.nl

AEX daalt tot laagste punt van het jaar

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pimduijst

  • **
  • 72
  • +3/-0
AEX daalt tot laagste punt van het jaar
« on: May 21, 2010, 02:54:31 PM »
AEX daalt tot laagste punt van het jaar
AMSTERDAM - De AEX-index in Amsterdam duikelde vrijdag kortstondig naar het laagste punt van het jaar. De zorgen over de Europese schuldencrisis staken opnieuw de kop op. Daardoor lijden de Europese beurzen al drie dagen op rij zware verliezen.

De AEX-index dook in de middaghandel met een verlies van meer dan 2 procent naar een stand van 307,54 punten. Het laagste niveau van dit jaar was 307,71 punten. Dat niveau bereikte de AEX twee weken geleden.

Later kroop de AEX weer wat op tot 308,99 punten. De MidKap voor middelgrote fondsen verloor 0,9 procent tot 497,64 punten. De markten in Parijs, Frankfurt en Londen verloren 1,8 tot 2,2 procent.

Bezorgd
De markten zijn wereldwijd bezorgd over de gevolgen van de schuldencrisis voor de Europese economie en de wereldeconomie.

''Er worden steeds meer vraagtekens geplaatst bij de groeiprognoses voor de Europese landen. De vrees bestaat dat de groei zal worden gedrukt door de zware bezuinigingen. Beleggers zijn daarom erg voorzichtig geworden'', aldus beleggingsstrateeg Michel van der Stee van Van Lanschot Bankiers.

Vraagtekens
Ook bij het economische herstel in de Verenigde Staten komen steeds meer vraagtekens te staan, aldus Van der Stee. Donderdag kwamen tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt naar buiten. ''Er zijn zorgen over een terugval van de groei in de VS.''

Het Duitse parlement keurde vrijdag kort na het middaguur de Duitse deelname goed aan het steunfonds voor Europese landen die in financiƫle problemen komen.

bron:nu.nl