Neoweb.nl

AH doet proef met biometrische betalingen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
AH doet proef met biometrische betalingen
« on: June 24, 2008, 05:35:20 PM »
AH doet proef met biometrische betalingen

Albert Heijn is gestart met een proef waarbij klanten de boodschappen aan de kassa met hun vingerafdruk kunnen afrekenen. De grootgrutter wil hiermee kijken of deze manier van betalen aanslaat.

De proef duurt zes maanden en wordt gehouden in een filiaal in het Utrechtse Breukelen. AH heeft de betaalmethode 'Tip2pay' in samenwerking met betalingsverwerker Equens ontwikkeld. Klanten die aan de proef willen meedoen, moeten zich in de betreffende winkel registreren en daarbij een identificatiebewijs overleggen. De gegevens van de klant, zoals naam, adres, bankrekening en eventueel het bonuskaartnummer, worden vervolgens aan de vingerafdruk gekoppeld.

Het achterliggende systeem is gebouwd door het Duitse bedrijf IT Werke, dat volgens AH is gespecialiseerd in het integreren van biometrische technologie in retail- en consumentenapplicaties. Het systeem van IT-Werke werd eerder succesvol getest bij de Duitse supermarktketen Edeka. Bij deze winkelketen kunnen klanten al in 120 vestigingen met hun vingertop betalen.

Naast het betalen via de vingerafdruk, test Albert Heijn momenteel ook mobiel betalen in Rotterdam en contactloos betalen in Amsterdam. Beide betaalmethoden werken op basis van nfc. Eerder werd ook in een C1000-vestiging al een test met gsm-pinnen gedaan.

bron: Tweakers.net

zie ook:
http://www.ah.nl/albertheijn/persberichten/article.jsp?id=486644
http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=623712