Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Economie, veiligheid, micro-, macro economie, marketing, geld, betalingsvormen, beveiliging, security => Topic started by: bashanna on February 22, 2006, 09:08:05 AM

Title: Almere staat winkeltjes aan huis toe
Post by: bashanna on February 22, 2006, 09:08:05 AM
Almere staat winkeltjes aan huis toe

bron:nu.nl

ALMERE - De gemeente Almere staat de komende drie jaar kleine winkels aan huis toe in meerdere woonwijken. De winkels mogen maximaal 25 vierkante meter groot zijn en de bewoner moet tevens de winkelier zijn. Verhuur van de winkelruimte is niet toegestaan, zo maakte Almere dinsdag bekend.

Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) wordt detailhandel aan huis niet vaak toegestaan in Nederland. "Wij hebben er in elk geval nooit eerder van gehoord", liet P. Walraven van deze organisatie weten.

Starters
Almere wil met de proef het tekort aan vestigingsmogelijkheden voor starters in de detailhandel oplossen. De winkeltjes moeten bovendien de werkgelegenheid in de stad vergroten en zorgen voor meer levendigheid in de wijken. De proef geldt in vijf wijken in de stadsdelen Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven.

Voorwaarden
De winkeltjes moeten voldoen aan allerlei voorwaarden, naast de wettelijke eisen voor detailhandel. De zaak mag de woonomgeving en de openbare orde bijvoorbeeld niet nadelig beĆÆnvloeden, onder meer door verkeersoverlast. Verder mag de winkel het woonkarakter van een straat niet verstoren. Horeca is uit den boze.

Inwoners die mee willen doen aan de proef, moeten wel eerst vrijstelling aanvragen van het bestemmingsplan voor hun wijk. Over drie jaar wordt besloten of de winkeltjes aan huis blijvend worden toegestaan in Almere.
Title: Re:Almere staat winkeltjes aan huis toe
Post by: Svenvandebergh on June 20, 2009, 05:50:02 PM
Geweldig initiatief van de gemeente Almere!
Title: Re:Almere staat winkeltjes aan huis toe
Post by: loadrunner on June 22, 2009, 04:50:35 PM
Dit is toch geweldig, komt een beetje neer op wat ze in Indonesiƫ hebben. Je hebt er een winkeltje, en wat je niet hebt koop je bij de buren.
Title: Re:Almere staat winkeltjes aan huis toe
Post by: Robert on July 05, 2009, 05:00:12 PM
Ik heb vroeger wel pc's verkocht vanuit huis. (niet in almere)
De gemeente vroeg wel wat ik precies deed, want verkoop aan huis was niet toegestaan.
Maar ik zei dat ik een soort kantoor aan huis had om de verkoop te administreren. Dat mocht wel.

Aan de andere kant had ik ook niet echt klanten aan huis.
Want dat is toch anders, dan dat de hele woonkamer vol met vitrines staat.

Maar wel goed dat mensen zo gestimuleerd worden om een beetje te handelen.
Title: Re:Almere staat winkeltjes aan huis toe
Post by: loadrunner on July 06, 2009, 02:46:51 PM
Misschien ook iets voor langdurig werklozen. Kunnen ze gewoon thuis zitten, en spulletjes verkopen, en als ze genoeg verdienen zijn ze van die irritante uitkering af. (ja ik ook, is geen pretje, al die ellendige formulieren, en afspraken, zogenaamde coach gesprekken,verplichte sollicitaties op niet te bereiken lokaties. ben van ellende maar gaan schoffelen)