Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Economie, veiligheid, micro-, macro economie, marketing, geld, betalingsvormen, beveiliging, security => Topic started by: Digihans on March 30, 2004, 09:04:53 AM

Title: [b]Bibliotheekboeken krijgen een RFID-chip[/b]
Post by: Digihans on March 30, 2004, 09:04:53 AM
Bibliotheekboeken krijgen een RFID-chip
Bron: Tweaker & Emerce

Nederlands grootste distributeur van bibliotheekboeken, NBD/Biblion, gaat aan de 2,7 miljoen boeken die zij op jaarbasis uitlevert een RFID-chip toevoegen. De streepjescode die op dit moment gebruikt wordt zal nog niet verdwijnen; bibliotheken kunnen zelf bepalen of, en op welke termijn, zij willen overstappen. Aan de chip zijn voor de bibliotheken geen extra kosten verbonden; het meevoeren van de chip levert NBD/Biblion namelijk ook voordelen op. Zo kan voortaan met één scan worden bepaald hoeveel, en welke, boeken er in bepaalde zendingen zitten.

Als een bibliotheek wil overstappen op RFID zal zij nog wel eerst zelf de benodigde apparatuur moeten aanschaffen. Twee bibliotheken, die van Doetinchem en Heiloo, hebben al aangegeven over te zullen gaan op RFID. Zoals bekend zijn er wel de nodige privacybezwaren te bedenken bij het toepassen van RFID in consumententoepassingen. Het idee dat iedereen met een scanner kan bekijken welk boek je bij je draagt kan er daar een van zijn.
Title: Re:[b]Bibliotheekboeken krijgen een RFID-chip[/b]
Post by: Benontherock on April 25, 2004, 05:02:16 PM
Mischien kunnen ze beter een opsporingschip erin doen zodat als de zoveelste persoon die een boek niet teruggebracht heeft aangepakt kan worden.
Title: Re:[b]Bibliotheekboeken krijgen een RFID-chip[/b]
Post by: Farahani on May 28, 2004, 03:13:14 PM
Zoals bekend is het mogelijk dat in de toekomst op de bagage handeling van schiphol het bagage word voorzien van een RFID-chip ipv de huidige labels. Je leest erg veel over de RFID chip en de kosten daarvan. Maar nu had ik een vraag van wat de kosten voor schiphol zou zijn als ze de labels helemaal zouden vernieuwen met deze technologie. Wie kan mij verder helpen?