Neoweb.nl

Brits bedrijf ontwikkelt ruimtegeld

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Brits bedrijf ontwikkelt ruimtegeld
« on: October 09, 2007, 09:28:34 AM »
Brits bedrijf ontwikkelt ruimtegeld

LONDEN - Het Britse bedrijf Travelex, dat gespecialiseerd is in omwisselen van geld, heeft een valuta uitgevonden die in de ruimte kan worden gebruikt. Dat meldt het bedrijf zondag op haar site.
 
Een team van wetenschappers van het National Space Centre en de Universiteit van Leicester hebben mee geholpen aan de uitvinding. 

Virgin Galactic
Travelex speelt hiermee in op de plannen van zakenman Richard Branson, die met zijn bedrijf Virgin Galactic vanaf 2009 commerciële ruimtereizen aan wil gaan bieden. De naam van de nieuwe valuta luidt QUID, wat staat voor 'Quasi Universal Intergalactic Denomination'.

De QUID wordt gemaakt van de kunststof PTFE (polytetrafluoroethyleen), die zeer populair is onder ruimtereizigers. Het materiaal, dat ook de basis vormt voor bijvoorbeeld antiaanbaklagen in pannen, staat bekend om zijn rekbaarheid en zijn duurzaamheid. Het materiaal weerstaat hoge temperaturen en roest.

Betalingsvormen
Alle op aarde reeds bekende betalingsvormen zijn in de ruimte onbruikbaar. "Alles met scherpe randjes kan een risico vormen voor de astronauten", legt professor George Fraser uit. "En chips of creditcards raken beschadigd door de kosmische stralingen in de ruimte. Bovendien staan er in de ruimte toch nergens pinautomaten."

De QUID is een ruitvormig betalingsmiddel. Op de valuta staat de afbeelding van een planeet uit ons zonnestelsel. De waarde van één QUID is bijna negen euro. Travelex verwacht in de nabije toekomst een enorme vraag naar QUIDS. Het bedrijf is in onderhandeling met een aantal Britse bedrijven die de nieuwe geldvorm moeten gaan distribueren.

Zie ook:
http://www.virgingalactic.com/
Speciale munt voor toerisme in de ruimte
http://www.travelex.com/nl/