Neoweb.nl

Gepersonaliseerde reclame met alles erop en eraan

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline morpheus2002

  • *
  • 1
  • +0/-0
Gepersonaliseerde reclame met alles erop en eraan
« on: April 18, 2008, 11:06:46 PM »
Ik zit al een tijdje met dit idee in mijn hoofd, maar bij mijn weten is er nog geen reëel concept.
We leven nu éénmaal in een commerciële wereld waar advertising niet meer weg te denken is. Iedereen heeft
er een hekel aan, maar toch kunnen we niet zonder, wat elk product dat wordt aangeschaft is een gevolg van één of andere reclamecampagne. Wat mij dan leuk lijkt, en zeker nu digitale TV, internet, telefonie,.... met elkaar verbonden zijn, is om een profiel te creëren waar men zijn interesses kenbaar maakt; bijgevolg zouden enkel de producten volgens 't profiel getoond worden aan de betrokken persoon. Ik heb 't niet enkel over TV, internet maar natuurlijk ook in 't straatbeeld gepesonaliseerde reclameborden (mobiel netwerk). OK, hier is al naar verwezen (zie film Minority Report) en sommige aspecten zijn al deels realiteit, maar hier komt het.

Ik zou nog verder willen gaan. Bij elke campagne worden attributen gebruikt om een product aan te kondigen. Neem nu een reclamefilmpje van parfum. Hiervoor is een regisseur, acteur,componist.... voor aangenomen. Is het niet interessant om alles wat met deze spot te maken heeft te weten te kunnen komen en direct gelinkt aan andere producten, media,... (downloaden van muziekclip, films van de regisseur, ...)

Hier is interesse naar, want er bestaan forums om de muziek, acteurs, confectie,... te kennen in een reclamefilmpje van een bepaald product. Dus mensen zijn niet alleen in het te verkopen product geïnteresseerd, maar in het hele concept.