Neoweb.nl

Visa test creditcard met scherm en toetsenbord

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Visa test creditcard met scherm en toetsenbord
« on: June 24, 2008, 05:25:00 PM »
Visa test creditcard met scherm en toetsenbord

Visa heeft samen met Emue een nieuw soort creditcard ontwikkeld die betalingsfraude moet tegengaan. De kaart heeft een geïntegreerde display en toetsenbord die veilige transacties moeten garanderen.

Creditcardtransacties via de telefoon of via internet zijn gevoeliger voor fraude dan overboekingen waarbij de creditcardgegevens persoonlijk geverifieerd kunnen worden. Daartoe heeft Visa in samenwerking met Emue, een Australisch bedrijf dat elektronische fraude bestrijdt, een creditcard ontwikkeld waarop een pincode ingevoerd kan worden. De kaart is uitgerust met een achtcijferig display en een toetsenbord met twaalf knoppen. Een batterij is eveneens in de Visa PIN Card geïntegreerd en moet voldoende spanning voor drie jaar gebruik leveren.

De kaart zou met éénmalige codes online en telefonische transacties moeten beveiligen. De kaarteigenaar activeert voorafgaand aan de transactie de juiste modus op de creditcard, waarna om de pincode van de eigenaar wordt gevraagd. De kredietkaart genereert daarop een unieke, éénmalig te gebruiken transactiecode die op de display getoond wordt. Die unieke code wordt gebruikt om de transactie te authenticeren, zodat beide partijen zeker weten dat er geen fraude in het spel is. Zdnet schrijft dat Visa de kaart in Groot-Brittannië zal uitproberen, eventueel zullen andere kaartuitgevers de Visa PIN Card gaan voeren.

bron: Tweakers.net

links:
http://www.zdnet.be/news.cfm?id=86975&mxp=150
www.visa.nl