Neoweb.nl

Europa moet van Amerikanen beter economisch gaan presteren

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Europa moet van Amerikanen beter economisch gaan presteren
« on: June 13, 2005, 04:32:03 PM »
VS dringen aan op hogere economische groei

bron:nu.nl

DEN HAAG - De Amerikaanse minister van Financiƫn Snow heeft maandag tijdens een bezoek aan Nederland aangedrongen op hogere economische groeicijfers binnen Europa. Het verschil tussen de goed draaiende Amerikaanse economie en die van Europa is volgens hem te groot.

Na afloop van een gesprek met zijn Nederlandse ambtgenoot Zalm, zei hij dat de problemen met de Europese grondwet extra maatregelen niet in de weg hoeven te staan. Het aanblazen van de groei is volgens hem voornamelijk een kwestie van nationaal beleid. De Europese lidstaten moeten zich dan ook meer concentreren op zaken als belasting- en arbeidsmarktbeleid, aldus de Amerikaan.


Kwetsbare positie
Volgens Zalm maakt Snow zich vooral zorgen over het opdrogen van buitenlandse geldstromen. De economie van de VS is voor een groot deel aangewezen op buitenlandse financiers. Dat kan een kwetsbare positie opleveren als valuta gaan schuiven.

Zalm drong er op zijn beurt bij zijn Amerikaanse collega op aan meer te doen aan de spaarzin van de Amerikaanse burger. Die is bijzonder laag en draagt bij aan de kwetsbare financiƫle positie van de Amerikaanse overheid, boven op het enorme begrotingstekort.