Neoweb.nl

KPN ontwikkeld nieuwe betaalmethode voor digitale aankopen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
KPN ontwikkeld nieuwe betaalmethode voor digitale aankopen
« on: July 26, 2004, 01:37:19 PM »
KPN introduceert nieuwe betaalmethode voor het internet

bron: nu.nl

AMSTERDAM - KPN heeft maandag een nieuwe betaalmethode geïntroduceerd om "op een veilige en gebruiksvriendelijke manier betalingen te verrichten op het internet". De nieuwe dienst heet SwitchPoint Incasso. De klant kan hiermee afrekenen tot 3000 euro door KPN toestemming te geven eenmalig een bedrag af te schrijven van zijn bank- of girorekening.

De enige informatie die de klant hiervoor dient te verstrekken is zijn vaste telefoonnummer thuis en het bank- of girorekeningnummer waarmee de vaste telefoonrekening wordt betaald. SwitchPoint Incasso maakt gebruik van Klipping. Klipping maakt het mogelijk het IP-adres van de klant te relateren aan zijn telefoonnummer op het vaste telefonienet van KPN en de bank- of girorekening waarmee deze wordt voldaan.


KPN controleert de opgegeven combinatie en verifieert de gegevens. Bij gebleken juistheid schrijft KPN het bedrag, na toestemming van de klant, af van deze rekening. Om de veiligheid te garanderen, werkt deze betaalwijze alleen vanuit de eigen woning van de klant.