Neoweb.nl

Nederland goedkoper voor bedrijven

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Nederland goedkoper voor bedrijven
« on: March 22, 2006, 10:00:43 AM »
Nederland goedkoper voor bedrijven

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Nederland is de afgelopen twee jaar een goedkopere vestigingsplaats voor bedrijven geworden. Ook zijn de verschillen in vestigingskosten tussen de onderzochte landen kleiner geworden. Dat blijkt dinsdag uit tweejaarlijkse onderzoek van het advies- en accountantskantoor KPMG.

"De concurrentiepositie van Nederland is ten opzichte van 2004 aanzienlijk verbeterd", concludeert KPMG in het dinsdag verschenen rapport. Met een kostenvoordeel van 4,4 procent boven de Verenigde Staten scoren Nederland en Frankrijk het best. Japan en Duitsland zijn de duurste van de onderzochte landen. Singapore kwam als goedkoopste vestigingsland uit de bus.

KPMG onderzocht de bedrijfskosten in de Verenigde Staten, Japan, Canada, Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Italiƫ, Duitsland, Nederland en Singapore. De onderzoekers keken zowel naar de opstartkosten van een onderneming als naar die over een periode van tien jaar. Het betrof uitgaven aan onder meer energie, transport en telecommunicatie. De loonkosten blijven de belangrijkste kostenpost.