Neoweb.nl

Philips opnieuw beste in duurzaam ondernemen

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Philips opnieuw beste in duurzaam ondernemen
« on: June 13, 2005, 04:34:21 PM »
Philips opnieuw beste in duurzaam ondernemen

bron:nu.nl

ZEIST - Philips blijft goed scoren op het gebied van duurzaam ondernemen. Versatel en Wolters Kluwer doen van de 25 AEX-bedrijven het minst aan duurzaamheid. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van Dutch Sustainability Research BV (DSR). Dit is een onderzoeksbureau op het gebied van duurzaamheid van beursgenoteerde ondernemingen van Triodos Bank, pensioenfonds PGGM en MeesPierson.

Philips was ook al in 2004 het actiefst op het gebied van duurzaam ondernemen. Reed Elsevier en ABN Amro volgen als tweede en derde. DSR gebruikt bij zijn beoordeling zeven thema's waaronder bedrijfsethiek, milieu, corporate governance, omgang met werknemers en maatschappelijke betrokkenheid.

Europees gezien doen Nederlandse bedrijven het goed. "Opvallend is dat 17 van de AEX-bedrijven (exclusief P&O Nedlloyd) beter scoren dan het Europees bedrijfstakgemiddelde waartoe zij behoren", aldus Marcel Jeucken van DSR.

Nederland staat derde na Britse en Scandinavische ondernemingen. Het Zwitserse bedrijfsleven is gezakt van twee naar vijf. Belgische ondernemingen sluiten de lijst.