Neoweb.nl

Politie Rotterdam zet dna-spray in tegen overvallers

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.145
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Politie Rotterdam zet dna-spray in tegen overvallers
« on: November 28, 2008, 11:42:59 AM »
Politie Rotterdam zet dna-spray in tegen overvallers
In Rotterdam krijgen 21 winkels en tankstations een nieuw beveiligingssysteem tegen overvallers. Na een beroving worden de overvallers door een apparaat besproeid met een onzichtbare chemische stof die als bewijs dient.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft de nieuwe aanpak van overvallers dinsdag bekendgemaakt.

Dna-code
Het middel waarmee de criminelen worden besproeid laat een unieke dna-code achter waarmee de politie met een UV-lamp kan aantonen dat een verdachte in een bepaalde winkel is geweest.

De spray is niet afwasbaar en blijft zeker een week op het lichaam van de overvaller zitten. Op de gestolen goederen blijft de dna-code maandenlang zichtbaar.

Volgens de politie gaat er een preventieve werking uit van de dna-spray. Winkels die zijn uitgerust met het beveiligingssysteem krijgen een sticker op de deur die overvallers moet afschrikken.

DNA Spray
De proef met de dna-spray is uniek in Nederland. Over een jaar wordt het systeem geƫvalueerd. Ook in Amsterdam wordt een proef voorbereid.

In Groot-Brittanniƫ is de methode al een groot succes. In een testgebied liep het aantal overvallen met 85 procent terug.

bron: elsevier.nl

zie ook:
Redweb Security (leverancier van DNA-Spray)