Neoweb.nl

Sparen via internet populaird

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Sparen via internet populaird
« on: April 28, 2005, 02:01:23 PM »
Internetsparen sterk toegenomen

bron:nu.nl

VOORBURG - Sparen via internet is vorig jaar sterk toegenomen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stond er eind 2004 een totaalbedrag van 58,4 miljard euro op deze rekeningen. Dit is 37 procent meer dan een jaar eerder. Deze ontwikkeling gaat ten koste van 'gewoon' sparen en telefonische spaarrekeningen, aldus het CBS woensdag.

De totale omvang van alle spaarrekeningen bedroeg eind 2004 199,7 miljard euro. Het jaar ervoor was dat nog 185,1 miljard euro. Eerder is al vastgesteld dat consumenten meer sparen door onzekerheid over de ontwikkeling van de economie. Grote uitgaven, zoals voor de aankoop van auto's en meubels, stellen zij al enige tijd uit.

Consumenten blijken de extra bedragen die zij sparen vooral over te boeken naar internetrekeningen, geholpen door campagnes van banken om hun rekeningen online te beheren. Het bedrag op de telefonische spaarrekeningen daalde met 2,1 miljard euro tot 21,6 miljard euro. Bij de overige spaarrekeningen was er een magere groei van 900 miljoen euro.

Er is wel een kentering zichtbaar in de spaarzucht. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er 2,2 miljard euro op de spaarrekeningen gestort. Een jaar geleden was dat nog 4 miljard euro.

Het bedrijfssparen is vorig jaar verder afgenomen. De inleg voor het spaarloon kwam uit op bijna 1,4 miljard euro. Dit is bijna 100 miljoen minder dan in 2003.