Neoweb.nl

Duurzame belegger is meer dan welkom bij ASN Bank

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Duurzame belegger is meer dan welkom bij ASN Bank
« on: June 14, 2007, 09:30:10 AM »
Duurzame belegger is meer dan welkom 

Als het aan Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van ASN Bank ligt, gaan veel meer mensen binnenkort duurzaam beleggen: ‘Er is geen grens aan wat wij duurzaam kunnen wegzetten.' Ook zijn naaste concurrent, Mathijs Bierman, directeur van Triodos, wil beleggers en spaarders ‘niet graag het idee geven dat er grenzen zijn' aan wat de bank kan. Particuliere spaarders zijn juist meer dan welkom nu duurzame ondernemers in de rij staan voor de kredietverstrekking door Triodos. Die kredieten worden immers verstrekt met het geld van spaarders.

En dat is juist wat beleggers op dit moment doen. In 2006 vertrouwden spaarders en beleggers 7 miljard toe aan de twee duurzame banken die, in tegenstelling tot de grootbanken, álle spaar- en beleggingsgelden op een ethisch verantwoorde manier beleggen en investeren. Dus niet in clusterbommen of tabaksfabrikanten, of in bedrijven die het niet zo nauw nemen met mensenrechten of het milieu.

Dit weekeinde nog bleek KWF Kankerbestrijding via Rabobank te beleggen in de vier grootste tabaksfabrikanten ter wereld. Oxfam Novib bleek in zijn maag te zitten met huisbankier ABN Amro die clusterbommen blijkt te financieren. Milieudefensie publiceerde zaterdag een rapport over de mate waarin de vier grootste Nederlandse banken bijdragen aan de uitstoot van CO2. De milieuorganisatie besloot daarop geld over te hevelen naar Triodos en ASN Bank en roept particulieren op hetzelfde te doen via de website http://www.nietmetmijngeld.nl

links:
http://www.energieportal.nl/content/view/1995/2/
http://www.nietmetmijngeld.nl/
http://www.energieportal.nl/nieuws/business/duurzame-belegger-is-meer-dan-welkom-2001.html
http://www.volkskrant.nl/economie/article434641.ece/Duurzame_belegger_is_meer_dan_welkom