Neoweb.nl

Wereld telt bijna 800 miljardairs

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Wereld telt bijna 800 miljardairs
« on: March 10, 2006, 01:06:33 PM »
Wereld telt bijna 800 miljardairs

bron;nu.nl

NEW YORK - Het aantal mensen op de wereld dat zichzelf miljardair mag noemen, is gestegen met 114 tot 793. Dat blijkt uit een lijst die het Amerikaanse zakenblad Forbes vrijdag heeft bekendgemaakt. Microsoft-topman Bill Gates staat bovenaan, net als in de voorgaande elf edities, met een geschat vermogen van 50 miljard dollar.

Stijgende aandelen-, olie- en grondstofprijzen droegen volgens Forbes bij aan de aanwas van schatrijken. De nieuwkomers zijn vooral te vinden in India, Rusland, Braziliƫ en het Midden-Oosten. Bij de rijksten der aarde voegden zich tien vrouwen, waarmee hun totaal uitkomt op 78.


Bill Gates
Traditiegetrouw is het Warren Buffett van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway die het dichtst in de buurt komt bij de positie van Gates. Het vermogen van de investeerder wordt geraamd op 42 miljard dollar. De derde plaats wordt ingenomen door de Mexicaanse industrieel Carlos Slim met 30 miljard dollar. Vorig jaar nam de Indiase staalbaron Lakshmi Mittal deze positie nog in.

Gezamenlijk bezitten de miljardairs een vermogen van 2,6 biljoen dollar, zo schat Forbes. De lijst van het zakenblad levert elk jaar discussie op over de nauwkeurigheid van de schattingen. Sommige 'jetsetters' wuiven de ramingen van Forbes weg, omdat ze soms veel te hoog en soms juist veel te laag zouden zijn.