Neoweb.nl

winkeldief.com : Foto's van winkeldieven online

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sparky

  • *****
  • 323
  • +46/-4
  • Gender: Male
  • Techniek is voor iedereen!
winkeldief.com : Foto's van winkeldieven online
« on: June 25, 2004, 09:01:30 AM »
Foto's winkeldieven bijeen op internet

bron: nu.nl

ARNHEM - Een bezorgde consument heeft donderdag een digitale beeldbank voor foto's van winkeldieven geopend. Op de internetpagina winkeldief.com kunnen geregistreerde winkeliers vanaf vrijdag beelden van veelplegers plaatsen en bekijken, meldde initiatiefnemer A. Futselaar uit Arnhem donderdag.

De Arnhemmer heeft de internetpagina naar eigen zeggen ontwikkeld omdat hij zelf graag veilig winkelt, om te voorkomen dat de prijzen verder stijgen wegens doorberekening van veiligheidsmaatregelen en omdat politie en overheid onvoldoende ondernemen tegen veelplegers. Particulieren krijgen geen toegang tot de beeldbank.

Het risico dat foto's op internet verschijnen, moet winkeldieven afschrikken, aldus Futselaar. De voormalige Utrechtse korpschef Vogelzang haalde aan het begin van dit jaar alle hoon over zich met een vergelijkbaar plan. Vogelzang wilde portretten van veelplegers verspreiden in winkels en wijken. Minister Donner (Justitie) meldde de Tweede Kamer in maart dat winkeliers de beelden niet in het openbaar mogen tonen maar wel onderling mogen uitwisselen.