Neoweb.nl

Exportkansen benutten met “Samen werken, Samen leren”

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline veljt

  • *
  • 1
  • +1/-0
  • Neoweb:Innovatie, Technologie, Duurzaamheid & Milieu
Exportkansen benutten met “Samen werken, Samen leren”
« on: October 18, 2006, 05:17:58 PM »
Onder de naam: ‘Samen werken, Samen leren’ starten de Hogeschool Rotterdam, Fenedex en Syntens half november met een speciaal ontwikkeld exportprogramma. Hierin leren bedrijven om onbenutte exportkansen om te zetten in een daadkrachtige beleidsmatige aanpak van hun export. 

DE ACTIVITEITEN ZIJN UITSLUITEND VOOR ONDERNEMERS UIT HET VERZORGINGSGEBIED VAN DE KVK ROTTERDAM!

VOOR STARTERS ZIJN DE ACTIVITEITEN GRATIS!

Door middel van een Cursus Export Manager, komen bedrijven tot een uitgewerkt exportbeleidsplan dat als basis dient voor een structurele aanpak van de exportactiviteiten. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op de groeiende concurrentie op bestaande en nieuwe internationale markten. De cursus leidt op tot het officiële diploma Exportmanagement Fenedex B en is bedoeld voor (aankomende) exportmanagers. Het resultaat van de cursus is, onder andere, een direct uitvoerbaar exportbeleidsplan.

Voor bedrijven die geen volledige cursus willen volgen, zijn zogenaamde focusgroepen in het leven geroepen. Bedrijven kunnen onder deskundige leiding van Fenedex sparren met collega’s over problemen rond internationaliseringthema’s.

De unieke wisselwerking binnen dit programma wordt bereikt door de samenwerking tussen diverse partners. Hogeschool Rotterdam met haar lectoren, docenten en studenten, de expertise op het gebied van internationalisering van Fenedex en het innovatienetwerk van Syntens. In de 12 weken durende Cursus Export Manager worden deelnemende bedrijven dus begeleid door professionals. Daarnaast zullen studenten de bedrijven voornamelijk ondersteunen bij het veldwerk. Deze studenten worden opgeleid om te werken in exportgerelateerde functies. Voor hen is dit de kans om hun kennis te toetsen aan de praktijk. 

De cursus start half november 2006. De Hogeschool Rotterdam maakt voor dit bijzondere samenwerkingsproject gebruik van het SIA RAAK-subsidieprogramma van het ministerie van OCW. Voor inschrijving en overige informatie kan men terecht op
www.rotterdam-businessdevelopment.nl, onder ‘Samen werken, Samen leren’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Vermeulen,
Kenniskring business development Hogeschool Rotterdam:
 T: 010- 253 6249/ 4536377
@: L.J.T.Vermeulen@hro.nl

I:  www.roterdam-businessdevelopment.nl KLIK SAMEN WERKEN SAMEN LEREN/Internationalisering

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re: Exportkansen benutten met “Samen werken, Samen leren”
« Reply #1 on: October 19, 2006, 09:49:23 AM »
Goed initiatief! Rotterdam is de 'export' regio bij uitstek!

Maar 1 ding: die onderste link moet een extra 'r' bevatten, nu staat er roterdam en het moet zijn rotterdam.

dus www.rotterdam-businessdevelopment.nl