Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Economie, veiligheid, micro-, macro economie, marketing, geld, betalingsvormen, beveiliging, security => Eigen bedrijf, startende ondernemer, technostarters, belastingzaken, administratie, ondernemersplan, marketing, handige tips => Topic started by: Digihans on September 06, 2010, 03:09:39 PM

Title: Spookfactuur van TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH
Post by: Digihans on September 06, 2010, 03:09:39 PM
Hierbij willen wij u wijzen op een spookfactuur.
TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH verzendt formulieren met daarbij aangehecht een begeleidend schrijven. Door middel van het begeleidend schrijven wordt de suggestie gewekt dat het aangehechte formulier gecontroleerd dient te worden op eventuele onjuistheden van de bedrijfsgegevens. Zie bijlage voor een voorbeeld, welke een een cliënt van ons reeds heeft ontvangen.

Wij maken u erop attent dat er géén verplichting bestaat om aan het verzoek gehoor te geven. Uit de tekst blijkt ook dat het hier slechts om een aanbod gaat. Indien u het formulier ondertekend retourneert, gaat u  een overeenkomst aan met een looptijd van drie jaar waarvoor een totaalbedrag van € 2.925,00 (€ 975,00 per jaar!) in rekening wordt gebracht. U bent dus gewaarschuwd!
Title: Re:Spookfactuur van TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH
Post by: yeppe on October 14, 2010, 01:21:04 PM
Ik heb een tip voor iedereen die dit leest en mee te maken heeft:
Bij de brief zit een antwoordenveloppe.
- zoek de grootste enveloppe die je kan vinden (en door een brievenbus kan)
- vul deze met oud papier
- plak de enveloppe op de grotere enveloppe
- stop hem in de TNT brievenbus

Gevolg: de oplichters worden in Duitsland geconfronteerd met een enorm grote som aan portokosten.