Neoweb.nl

Valse facturen KvK in omloop

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline merkator

  • *****
  • 330
  • +25/-4
  • Zeker Weten? Neoweb.nl...
Valse facturen KvK in omloop
« on: December 10, 2008, 02:13:46 PM »
Valse facturen KvK in omloop

Duizenden ondernemers dreigen het slachtoffer te worden van een organisatie die zich door middel van nagebootst huisstijlgebruik voordoet als de Kamer van Koophandel. Er zijn facturen in omloop, die bijna identiek zijn aan de factuur die ondernemers jaarlijks in januari van de Kamer van Koophandel ontvangen in verband met de jaarlijkse bijdrage. De facturen die nu in omloop zijn, zijn echter niet afkomstig van de Kamer van Koophandel. Ondernemers kunnen een voorbeeld van de valse factuur bekijken op www.kvk.nl/Nieuws/valsefacturenkvkinomloop.asp.

Factuur niet van de Kamer van Koophandel
De valse facturen wekken ten onrechte de indruk dat het gaat om de jaarlijkse bijdrage die ondernemers aan de Kamer van Koophandel betalen. Zo staat op de valse factuur dat de bijdrage is voor vermelding op "KvKHandelsregister.nl". Ook de website is een nauwgezette kopie van die van de Kamer van Koophandel.

Wie betaalt, zit in principe vast aan het aanbod
Onderaan de factuur staat vermeld dat het hier niet om een factuur gaat, maar om een aanbod. Wie betaalt, doet een opdrachtbevestiging en zit dus vast aan het aanbod.

De Kamer van Koophandel roept ondernemers en organisaties op niet op het aanbod van Kantoor voor Klanten in te gaan.

Heeft u een valse factuur ontvangen en deze reeds betaald dan adviseren wij u hiervan melding te maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF), u kunt deze misleiding melden via de website van SAF www.fraudemeldpunt.nl, loket meldingen.

Sinds 9 december circa 12.00 uur is de bankrekening van het betreffende bedrijf geblokkeerd en kan er geen geld meer op deze rekening worden gestort. Voor meer informatie over eventueel gedane betaling voor of na blokkering van dit rekeningnummer, verzoeken wij u contact op te nemen met uw bank.

Wanneer komt de echte factuur voor de jaarlijkse bijdrage van de Kamer van Koophandel?
De facturen voor de jaarlijkse bijdrage aan de Kamer van Koophandel worden niet eerder dan januari 2009 verzonden. Iedereen die staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel krijgt dan een factuur van de KvK voor de jaarlijkse bijdrage. De KvK gebruikt deze wettelijke bijdrage om haar taken uit te voeren: het registreren van bedrijfsgegevens in het handelregister, voorlichting geven aan (startende) bedrijven en het stimuleren van de regionale economie.

Namens:
Kamer van Koophandel Nederland
Postbus 191
2440 AD Woerden

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re:Valse facturen KvK in omloop
« Reply #1 on: December 10, 2008, 10:05:12 PM »
Misschien moeten ze dat verbieden. Om een aanbieding te sturen die op een factuur lijkt. En tevens het verbieden van een aanbieding met een acceptgiro eraan vast.

En als je zo'n grote campagne doet, mag je verwachten dat ze iets van marktonderzoek hebben gedaan. Als daaruit blijkt dat mensen erin trappen, dan is dit dus oplichting met voorbedachte rade!
Wie anders gaat 1.4 miljoen brieven sturen waarvan niet duidelijk is of iemand zich daarvoor aan zou melden.

Hier schiet het Nederlandse rechtssysteem dus ernstig tekort. Dat een bende oplichters zo openlijk miljoenen kan aftroggelen, zonder dat iemand ze wat kan doen.

Daarnaast moeten ze hiertegen toch wat kunnen doen? Ze gebruiken bijna dezelfde kleuren, een logo dat er op lijkt, de naam 'kvk' in combinatie met 'handelsregister'.

Dat zou hetzelfde zijn als www.belastingsdienst.nl opeens facturen gaat sturen met allerlei verzonnen belastingen. (niet te verwarren met www.belastingdienst.nl)

Als wij een jurie-systeem zouden hebben, zou dit soort oplichting al lang verleden tijd zijn.