0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Hier nog een leuk helder stukje over "brandstof van de toekomst" http://www.osiris.tudelft.nl/main/documents/paper2.doc
.... De verliezen van elektriciteitstransport via hoogspanningskabels zijn beperkt (1.5-2.1%, ref. 2) door hoge voltages te gebruiken ....
Een rendement van 80% voor een transformator lijkt me toch wel erg laag. Dit zijn de rendementen van goedkope laagspanning transformatoren.Goede hoogspanning transformatoren halen een veel hoger rendement. Je hebt het dan over rendementen tussen de 98 à 99 %. Zie ook TRANSFORMATOREN EN GELIJKRICHTERS
Heel de aarde vol gooie met zonnepanelen. (die om de 15-20 jaar vervangen moeten worden) Om die dingen te produceren is alleen al slecht voor de aarde (uitstoot fabrieken). Nee ik denk toch dat er ver in de toekomst een aantal apparaten rond de zon zweven die energie meteen van de bron halen en dat op een gerichte manier naar de aarde versturen.
Wellicht dat kunstmatige fotosynthese nog een uitkomst kan bieden.
ik ben gewoon voor een duurzame ontwikkeling elke oplossing is goed maarde beste is nog steeds jezelf veranderen want als je daarmee niet begint los je niets op in belgië hebben industrie,transport en landbouw hun uitstoot met bijna 10% laten dalen alleen van de huishoudens steeg hij met zo'n 5 % en persoonlijk ben ik voor kernfusie en daarmee maak je waterstof en daarop het transport laten rijden. en over de opslagproblemen wel je kan ook op elektricitieit rijden want een auto heeft een rendement van maar 20% een elektromotor een van 80% dus voor mij is de keuze snel gemaakt en denk niet aan die auto's die als test dienden nu zijn er auto's die op elektriciteit rijden die 200 km/u gaan dus nu hebben jullie mijn mening
3. Windmolens, zonnepanelen -> toevoer aan electriciteitsnet -> Auto's met sleepcontacten of draadloze electriciteit via inductienadelen: auto's zijn nog niet zover en horizonvervuiling (eigenlijk een non-issue)
Ik meen dat ik dit al eerder ergens heb gezegd: een door zonnecellen aangedreven fabriek in de Sahara, die van woestijnzand zonnecellen maakt ....
In Dubai (meen ik te herinneren) hebben ze een zonnecellen project neergezet, maar door slecht onderhoud is dat mislukt. Stof en slijtage zorgden ervoor dat de zonnecellen te weinig rendement leverden. Ik denk dat die landen wel de beste kaarten hebben als het op zonne-energie neerkomt.
"Vooral de waterstofbrandstofcel is één van de meest effectieve accu's. " Echt niet.Het rendement van: elektriciteit-->elektrolyse-->waterstof-->brandstofcel-->elektriciteit is slecht 25%terwijl het rendement van: elektriciteit-->lithiumaccu-->elektriciteit maar liefst 85% is.Waterstof is een energieverspiller. En dat geldt ook voor perslucht. Het kost enorm veel energie om het te maken. Bovendien is de enthalpy van perslucht lager dan van omgevingslucht. Kijk maar eens naar een P-H of H-S diagram. Hopeloos.
Een ander(minder bekend) nadeel is dat de Li-ion batterij zijn capaciteit al begint te verliezen, gelijk nadat hij gefabriceerd is. Bij 25 graden celsius is dit +/- 20 % per jaar, dit loopt op bij hogere temperaturen. Door dit chemisch verval gaat bijvoorbeeld een laptopaccu typisch 3 tot 5 jaar mee.
Brandstofcellen zijn elektrochemische toestellen die chemische energie van een doorgaande reactie direct omzetten in elektrische energie, waarbij anders dan bij een batterij of accu voortdurend nieuwe reagentia van buiten kunnen worden aangevoerd.
Er zijn betere rendementen mogelijk dan in gewone verbrandingsmotoren of stoommachines omdat de omzetting niet verloopt volgens een Carnot-cyclus. In de Carnot-cyclus wordt de chemische energie namelijk eerst in warmte omgezet, en pas daarna in bijvoorbeeld elektrische energie.
Hier een helder verhaal over de brandstof van de toekomst,waterstof of plantenolie?http://www.solaroilsystems.com/Wasserstoff_n.pdfStoppen maar met die waterstof dus.