Neoweb.nl

CDA wil anno 2014 weer praten over kernenergie (grapje zeker?)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
CDA wil anno 2014 weer praten over kernenergie (grapje zeker?)
« on: September 13, 2014, 01:41:29 PM »
Het CDA wil de discussie over kernenergie weer voeren. Omdat Rusland nu een grote energieleverancier is voor Europa en dat misschien wel eens wat minder zou kunnen worden. Zijn we Tsjernobyl & meer recentelijk Fukushima nu al vergeten?
Verder komt Uranium ook uit dat soort onstabiele landen en regio´s, dus per saldo stel je met kernenergie NIET echt je energievoorziening veilig. Dus dat is een wassen neus!

En .. waarschijnlijk kampt elk land in Europa met deze vraag:"hoe moet de energievoorziening veilig gesteld worden"

De bouw van een kerncentrale kost (voorzichtig geschat) 6 miljard euro (en waarschijnlijk, komt daar nog het dubbele aan project-faal-kosten bij). Het onderhoud, opslag kost nog eens een enorme hoeveelheid geld. (maar dat laten we even buiten beschouwing)
Met zo'n kerncentrale kun je ongeveer 2 miljoen huishoudens van energie voorzien.
En dan laten we even buiten beschouwing dat  er nog steeds geen manier is om kernenergie veilig op te slaan!
In Duitsland lekken inmiddels de vaten met kernenergie in de zoutmijnen, waar ze liggen opgeslagen! Het opruimen, kost JAARLIJKS miljarden.

zie:
- http://www.wisenederland.nl/kernenergie/kernafval-zout-3-keer-geprobeerd-3-keer
- http://www.co2ntramine.nl/kernafval-zout-ontsnapt-plutonium-en-lekkende-vaten/

Tegelijkertijd kampt Duitsland met een enorm OVERSCHOT aan elektriciteit van zonnepanelen dat ze niet goed kwijt kunnen, omdat het netwerk in Nederland niet toereikend is. Volgens mij moet er geïnvesteerd worden in een beter energienet, dat het transport van energie mogelijk maakt.

Maar nee...  nu worden Nederlandse energiemaatschappijen de hand boven de hoofd gehouden! En wordt die energie gewoon 'verspilt' omdat de Duitsers er niet vanaf kunnen.
http://www.energievergelijking.nl/3958-nederlandse-energiemaatschappijen-lijden-duitse-groene-stroom/

Zwengel het gebruik van zonnepanelen in Duitsland en Nederland desnoods nog verder aan! Gebruik die 6 miljard om zonnepanelen nog meer te subsidiëren! Nu wordt er in Nederland jaarlijks een potje van 30 of 40 miljoen euro (60.000 - 80.000 huishoudens) beschikbaar gesteld voor subsidie op zonnepanelen, maar als dat potje 150x zo groot is, praat je over 9 miljoen tot 12 miljoen huishoudens die kunnen profiteren!!! (ongeveer 5 tot 6 keer MEER dan een kerncentrale !!!)
Als je niet wilt dat meer dan 2 miljoen huishoudens profiteren, kun je de subsidie per zonnepaneel ook verhogen van 500 naar 2500 euro !! Dan haal je met gemak 2 miljoen huishoudens over om zonnepanelen te installeren.
lig voor de bouwers van kerncentrales, maar geweldig voor de installateurs en importeurs van zonnepanelen... en de consumenten !!
Het bouwen van een kerncentrale levert wel wat werkgelegenheid, maar het installeren van 2 miljoen daken vol met zonnepanelen levert enorm veel banen op !!!
In Duitsland is al bijna geen dak meer te vinden waar NIET een zonnepaneel op ligt! Het is daar zelfs een grotere industrie dan de automobielindustrie geworden.

Maar .. dat heeft ook een keerzijde.. de Europese unie (onder druk van Duitsland) heeft een handelsbarrière / handelsembargo of importheffing met China ingesteld, zodat goedkopere en rendabele zonnepanelen NIET meer naar Europa komen? Want anders kan Duitsland niet haar eigen dure zonnepanelen meer leveren.
Zonder die importheffing, zouden consumenten nog goedkoper kunnen profiteren van zonne-energie!

Nederland kan nu moeilijk haar duurzame energiedoelstellingen halen. Met zo'n budget, ben je in één klap het duurzaamste land van Europa.

Waarom worden goede en goedkope zonnepanelen eigenlijk geblokkeerd? Natuurlijk verdwijnen er banen in een sector, maar er komt een hele nieuwe sector voor terug! Als er straks een chronisch OVERSCHOT van energie is, komen compleet nieuwe industrieën van de grond, die nu door 'dure' energie niet rendabel zijn.

Denk aan grootschalige gewas verbouwing onder groeilampen. Dat zou met gratis energie een enorme boost kunnen krijgen.
Je hoeft niet meer uitgebreide weilanden te bebouwen, maar kan gewoon verdiepingen maken. Er komt dus meer grond vrij voor recreatie en bebouwing.

Als er een overschot aan elektriciteit is, kun je ook waterstofgas produceren en comprimeren. Daarmee kan Nederland voorop lopen in de ontwikkeling van waterstof technologie voor vervoer-transport en wat al niet meer! 
Wees niet bang voor de lobby van olie-bedrijven, die dan minder (vervuilende) benzine kunnen leveren, want zij kunnen ook een rol spelen in die nieuwe waterstof-industrie.  (transport en fijnmazige distributie).
Nederland zou zelfs voorop kunnen lopen bij het ontwikkelen van waterstof technologie en deze kennis en kunde weer kunnen weer exporteren!

En aangezien ieder land in Europa energie nodig heeft, kun je ook nog beslissen om een enorm gezamenlijk budget vrij te maken voor zonne-energie en het upgraden van het elektriciteitsnet. Dan profiteert heel Europa ervan.

Dus CDA.. als jullie dit lezen.
zet je in voor zonnepanelen. Niet 6 miljard naar een kerncentrale.. maar 6 miljard naar zonnepanelen !!
Daar hebben we veel meer aan! Denk verder dan je wassen neus lang is.

kortom:
Een toekomst met nucleair afval?
of
Een toekomst met 'gratis' energie en voedsel in overvloed?