Neoweb.nl

P-NUTS Awards: Lokaal duurzame energie opwekken loont

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.792
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
P-NUTS Awards: Lokaal duurzame energie opwekken loont
« on: February 26, 2011, 04:10:19 PM »
P-NUTS Awards: Lokaal duurzame energie opwekken
Amsterdam 22 februari 2011. Op 13 april worden voor de tweede keer de P-NUTS Awards uitgereikt. Deze awards gaan naar de voorhoede van lokale, duurzame energie opwekkers in Nederland. Juryvoorzitters Herman en Herma Wijffels reiken ook dit jaar de P-NUTS Awards uit. De uitreiking vindt plaats op 13 april a.s. in aansluiting op het IIR-congres 'Succesvol exploiteren van uw lokale duurzame energiebedrijf'. De prijs is een initiatief van NEWNRG in samenwerking met congresorganisatie IIR.
 
Lokaal duurzaam energie opwekken
Zelf energie opwekken op een duurzame manier is beter voor de gezondheid van mens en dier en beter voor de lokale economie. Daarnaast is het ook bittere noodzaak: "we hebben geen tijd te verliezen willen we ook over 15 jaar nog gebruik kunnen maken van energie tegen betaalbare prijzen. Dan zijn onze eigen fossiele bronnen op." stelt Pauline Westendorp, initiatiefneemster van de awards. In Nederland zijn al vele mooie voorbeelden van bedrijven en organisaties die lokaal en duurzaam energie opwekken. De techniek van nu en de aloude en eeuwige energiebronnen van weleer bieden een scala aan mogelijkheden voor nieuwe bedrijvigheid en een nieuwe duurzame economie.
 
P-NUTS Awards: erkenning voor koplopers
De inschrijving voor de P-NUTS Awards is geopend. Tot 20 maart 2011 kunnen mensen hun duurzame lokale energieproject insturen. Er zijn dit jaar zes categorie├źn: Mooiste Nieuwe Nutsbedrijf (produceert niet alleen lokaal haar energie, de eindgebruikers hebben ook zeggenschap over het bedrijf), het Mooiste Idee (voor een nog niet gerealiseerd bedrijf), het Mooiste Burgerinitiatief, het Mooiste Overheidsinitiatief, het Mooiste Ondernemersinitiatief en de IIR Conferenties Publieksprijs. Juryvoorzitters Herman en Herma Wijffels  zullen ook dit jaar de awards uitreiken, vanwege het belang voor de lokale economie, het toepassen van innovaties, vanwege het effect van lokale energie op de kwaliteit van leven, maar vooral om de koplopers te eren en erkenning te geven voor hun pionierswerk.
 
De P-NUTS Awards worden uitgereikt tijdens het IIR-congres 'Succesvol exploiteren van uw lokale duurzame energiebedrijf', op 13 april 2011. Het event vindt plaats bij ABN-AMRO, op de Zuidas te Amsterdam.

bron: anp

zie ook:
www.p-nuts.nu
www.newnrg.nl
www.opgewekt.nu
www.iir.nl/energiebedrijf

TAGS:
P-NUTS AWARDS - 22 februari 2011 - lokaal duurzaam energie - NEWNRG - iiR