Neoweb.nl

Microsoft en Ford gaan 'filevorming' op stroomnet tegen met Hohm

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.143
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Microsoft en Ford gaan 'filevorming' op stroomnet tegen met Hohm
Ford gaat Microsofts Hohm-systeem voor energiemanagement toepassen in zijn elektrische auto's. Het systeem moet files op het Amerikaanse elektriciteitsnet voorkomen en biedt de gebruiker handvatten voor kostenbesparing.

Hoewel elektrische auto's nu nog een noviteit op de Amerikaanse weg zijn, werken autofabrikanten hard aan nieuwe modellen, die allemaal hun energie krijgen via het stroomnet. Ford en Microsoft hebben samenwerking in energiemanagement voor elektrische en hybride auto's aangekondigd. Doel van de samenwerking is filevorming op het Amerikaanse stroomnet te voorkomen en het oplaadtraject in goede banen te leiden.

Centraal in het energiemanagement staat het Hohm-systeem van Microsoft. Dit systeem moet de bestuurder leiden naar de goedkoopste oplaadstations en, aangesloten op het stroomnet thuis, onder meer de accu's van de auto in de daluren opladen. Niet alleen biedt het systeem voordelen voor de consument, het geeft ook de energieleverancier mogelijkheden om het energieverbruik van een huishouden beter in kaart te brengen en de beschikbare capaciteit van het stroomnet daarmee in lijn te brengen. Het aangekondigde Hohm-systeem is een aanpassing van de huidige Hohm-cloud-dienst van Microsoft, waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun energieverbruik thuis.

Microsoft plant ook een Hohm-applicatie voor smartphones. Deze zou niet alleen verbinding kunnen leggen met het systeem in de auto voor onder meer het opvragen van de oplaadstatus, maar zou in de toekomst onderweg ook apparaten in huis uit kunnen zetten. Toekomstige Hohm-in-car-systemen zouden ook zonder mobieltje draadloos verbinding kunnen leggen met het Hohm-energiebeheersysteem thuis of mogelijk met de smart grid van de energieleverancier voor het afstemmen van het tijdstip van opladen.

Ford is van plan om tegen het einde van 2013 vijf nieuwe elektrische en hybride automodellen op de weg te hebben, waaronder de Ford Focus Electric, die in 2011 wordt uitgebracht. Ford gebruikt nu al Microsofts Sync-boordcomputersysteem in een aantal modellen.

bron: tweakers.net

Zie ook:
http://www.microsoft-hohm.com/
http://www.microsoft.com/Presspass/press/2010/mar10/03-31MSFordPR.mspx