Neoweb.nl

Zwevende Windmolen: Magenn Power Air Rotor Systeem

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.150
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Zwevende Windmolen: Magenn Power Air Rotor Systeem
« on: January 27, 2006, 10:58:59 AM »
Deze aparte windmolen is ontwikkeld door Fred Ferguson, die grote faam verwierf in de vliegtuigindustrie.
Het Magenn Power Air Rotor Systeem (MARS) draait mee met de snelheid van de wind. Het opblaasbare met helium gevulde roer begint te draaien bij een windsnelheid v.a. 2 m/s en kan windsnelheden tot 28m/s weerstaan.

Helium is niet het enige wat het object omhoog houdt. De speciale vorm creert door het draaien een zogehete Magnus effect. Hierdoor blijft het object nagenoeg boven z'n anker zweven ipv mee te drijven met de wind.

De energie wordt opgewekt door generatoren aan beide zijden. De energie wordt via het koord naa een grondstation getransporteerd.

Magenn Power zegt dat deze energiemodules energie kunnen opwekken tegen een concurerend tarief.
in april 2006 zal het eerste 4KW systeem beschikbaar komen.
Een zwaardere 1.6MW module is gepland om de fabriek te verlaten in 2009.

De uiteindelijke prijs uit de zware 1.6MW-versie zal per kilowatt/uur uitkomen op 3.1 dollarcent. (lager dan de huidige gehanteerde energie tarieven)
Het 4KW systeem levert energie voor een prijs van ongeveer 10,4 dollarcent per KW/h

In tegenstelling tot andere windsystemen hoeft er geen toren of paal opgericht te worden.
Het systeem kan makkelijk opgezet en afgebroken worden. Het onderhoud zal dan ook niet leiden tot hoge kosten.

Het lekken van helium is ook geen probleem. In tegenstelling tot kinder-heliumballonnen, lekt dit ontwerp slechts een half procent per maand.

Ook het lawaai, in tegenstelling tot normale windmolens, is minimaal. Bij normale windmolens geven de rotoren een behoorlijke herrie.
Uiteraard is het systeem beveiligd tegen blikseminslag en is goed geaard. De buitenkant van het object is bekleed met een U.V. bestendige laag, waardoor de levensduur zo'n 10 tot 25 jaar zal zijn.

Door het koord en het probleem dat de naburige zwevende generatoren met elkaar in de knoop komen, moeten de objecten wel ruim verspreid worden.
De zwevende energiecentrales kunnen ingezet worden op een hoogte van 50 tot 350 meter.
Natuurlijk mogen ze dus niet te dicht bij landingszones worden geplaatst. Daarnaast moeten ze (net als hoge gebouwen) uitgerust worden met markeringen en signaallichten.

Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op ontwikkelingslanden. Maar de vliegende generator kan ook uitstekend gebruikt worden op boorplatformen of schepen.

Een zgn. windfarm met deze apparaten staat gepland in Zuid-Ontario in 2007

Het bedrijf heeft het patent geregisteerd in 161 landen. Magenn Power Inc. is ooit begonnen met subsidie uit het Star Wars project.

De productie van de MARS units door Magenn Power Inc. zal beginnen in de herfst van 2006. Bestellingen kunnen geplaatst worden vanaf april 2006.

links: www.magenn.com
« Last Edit: January 27, 2006, 11:18:05 AM by Robert »