Neoweb.nl

Sharp maakt compacte 720p-3d-cameramodule voor mobiele apparaten

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.140
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Sharp maakt compacte 720p-3d-cameramodule voor mobiele apparaten

Een door Sharp ontwikkelde cameramodule kan volgens de fabrikant 720p-video in 3d opnemen. Het bedrijft claimt de eerste te zijn met een 3d-videocamera voor mobiele apparaten die in hd opneemt. De massaproductie moet dit jaar beginnen.

De module kan worden gebruikt in draagbare apparatuur, zoals digitale camera's of mobiele telefoons. Het bestaat uit twee uit elkaar geplaatste camera's en elektronica die de gemaakte beelden verwerkt. Deze elektronica laat onder andere de twee lichtsensors synchroon met elkaar werken, zodat de frames op hetzelfde moment worden opgenomen. Bovendien wordt er kleurcorrectie toegepast, waardoor er geen kleurverschil tussen het linker en het rechter beeld optreedt. Ook wordt gebruikgemaakt van optical axis control, dat de stand van de opgenomen beelden corrigeert.

Om 720p-opname mogelijk te maken, moeten de camerasignalen snel worden uitgelezen en verwerkt. Het maximale aantal frames per seconde is niet bekendgemaakt. Sharp heeft met zijn ervaring met het bouwen van cameramodules getracht de module zo klein mogelijk te maken.

bron: Tweakers.net

Zie ook:
http://sharp-world.com/corporate/news/100512.html